Stiri externe

Tânără pakistaneză, arsă de vie pentru că a refuzat să se mărite cu fiul patronului

O tânără pakistaneză a decedat miercuri după ce a fost torturată şi arsă de vie în nord-estul ţării, pentru că a refuzat să-l ia de soţ pe fiul fostului său patron, au anunţat poliţia locală şi rudele tinerei, informează AFP, preluată de Agerpres.

teenage-girl-burnt-alive

Maria Sadaqat, 19 ani, a fost atacată luni de un grup de persoane în satul Upper Dewal, lângă Muree, destinaţie de vacanţă situată în vecinătatea capitalei Islamabad.

‘Ea a fost torturată, apoi arsă de vie. Am dus-o la spital la Islamabad, însă ea a decedat astăzi din cauza rănilor suferite’, a declarat miercuri Abdul Basit, unchiul victimei, în faţa secţiei de arşi de la Institutul pakistanez de ştiinţe medicale (PIMS).

Apropiaţii îndoliaţi ai tinerei au protestat şi şi-au exprimat puternic emoţiile în timp ce poliţia transporta trupul victimei spre o altă instituţie, pentru autopsie.

Potrivit lui Basit, nepoata sa a fost atacată de patronul unei şcoli private unde ea preda şi de complici ai acestuia, după ce a refuzat căsătoria cu fiul lui.

‘El era divorţat şi de două ori mai în vârstă ca ea. Fata i-a refuzat cererea (în căsătorie) şi şi-a dat demisia. În final, ei au atacat-o’, a spus Basit.

Potrivit poliţiei, tânăra a declarat, pe patul său de moarte, că a fost atacată de patronul său şi de alte patru persoane. ‘Am arestat cel puţin un suspect, iar alţii sunt daţi în urmărire’, a precizat ofiţerul însărcinat cu desfăşurarea anchetei, Mazhar Iqbal.

Citește și:  Rusia interzice două mari site-uri porno pentru a proteja copiii. Recomandare: Bărbații „să încerce să întâlnească pe cineva în viața reală”

Potrivit unui doctor de la spital, tânăra a murit din cauza arsurilor suferite pe o mare parte din trupul său.

Este a doua oară în mai puţin de o lună când unei femei pakistaneze i se dă foc din cauza unui diferend de ordin matrimonial.

O altă tânără acuzată că şi-a ajutat o prietenă să fugă cu un bărbat a fost spânzurată, apoi arsă, la ordinul unui consiliu sătesc în nord-vestul ţării, în 29 aprilie.

În fiecare an în Pakistan sute de femei sunt ucise de apropiaţi ai lor sub pretextul că apără ‘onoarea’ familiei.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 42

Close