PersecutiiStiri externe

TAJIKISTAN – PASTOR AL UNEI BISERICI REȚINUT DE POLIȚIE PENTRU DEȚINERE DE LITERATURĂ CREȘTINĂ

În aprilie Poliția secretă a arestat un pastor din Khujand – al doilea cel mai mare oraș din Tajikistan – pe care îl acuză pentru că a fost în posesie de literatură creștină, inclusiv cărți de imnuri bisericești. Familia lui Bakhrom Kholmatov nu mai știe nimic despre el die la arestarea sa.
Guvernul din Tajikistan impune restricții severe grupurilor religioase, iar importul, exportul și distribuirea de publicații cu caracter religios trebuie să fie aprobate de autorități. Conform legii introduse în 2011, copiilor sub 18 ani li se interzice nu au voie să participe la activități religioase, acesta fiind un motiv de îngrijorare pentru părinți. Creștinii reprezintă aproximativ 2% din populația majoritar musulmană din Tajikistan.
Rugați-vă pentru pastorul Kholmatov și cereți ca Tatăl să fie locul lui de adăpost și protecție. Rugați-vă ca familia lui să fie încurajată știind că Domnul îi izbăvește pe cei neprihăniți (Psalmul 34:17). Rugați-vă ca guvernul din Tajikistan să anuleze legile opresive și să permită libertatea religioasă.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 59

Close