Stiri externe

Sute de evrei din toata lumea aleg sa emigreze in Israel

Sute de imigranti evrei au aterizat pe aeroportul Ben Gurion saptamana trecuta, din care 200 din America. Editorul senior al CBN, John Waage, a fost prezent la una din sosiri, unde lideri evrei si crestini i-au intampinat cu veselie.

In evreieste, ii spune aaliyah, adica a se sui spre tara Israel.

Acesti imigranti se alatura altor mii de israelieni care au facut aaliyah in cei 70 de ani de cand Israelul a devenit o natiune moderna.

Ambii lideri, presedintele Natan Sharansky si noul presedinte, Isaac Hertzon, au fost prezenti pentru a-i intampina. Aproape 200 din acesti nou-veniti vin din Franta si multi dintre ei sunt copii. Franta e doar una dintre tarile Europei si din lume unde pericolul pentru evrei e in crestere. E foarte ingrijorator ce se petrece in vestul Europei si in alte parti ale lumii, unde antisemitismul e in crestere, fie pe fata, fie doar nutrirea de sentimente antipatice pentru Israel, care doar mascheaza antisemitismul.

Danielle Mor mai spune ca organizatia Jewish Agency si-a tinut promisiunea de la infiintarea natiunii Israel de acum 70 de ani: „Niciodata nu va mai fi vreun evreu in pericol, care sa vrea sa vina in Israel si pentru care usile sa fie inchise.”

Thierry Haddad, un pianist, spunea ca violentele radicalilor musulmani asupra evreilor au fost un factor in decizia sa: „E tot mai adevarat. Politicienii incearca sa ofere protectie, dar e dificil.”

Citește și:  Parlamentar iranian: „Daca Statele Unite ne ataca, Israelului ii ramane numai jumatate de ora de existenta

Sarah Rachel Levy a venit singura din Paris. Ea spune ca nu antisemitismula facut-o sa plece, era vorba mai mult de o chemare. „Voi fi impreuna cu poporul meu, cu Dumnezeul meu si tara mea. Pentru mine, a fost o obligatie. Daca nu faceam asta, eram ca moarta.”

Liderii crestini au jucat si ei un rol in ceremonia de primire. Ei au ajutat de zeci de ani la reintoarcerea evreilor in Israel.

Tom Hess, directorul organizatiei All Nations Convocation in Jerusalem spune ca cele 700 de referinte despre aaliyah din Biblie arata clar ca e ceva drag inimii lui Dumnezeu.

„Scrie in Scriptura ca Domnul Isi va aduce poporul de la nord, de la sud, de la est si vest. Cei mai multi evrei au venit din nord, sud si est. Astazi, insa, 90% din evreii care emigreaza in Israel vin din vest. Stim ca va urma un aaliyah masiv, nu doar din nord, dar si din vest, de unde Domnul va aduce milioane de evrei.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 239 – 4 august 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 37

Close