Stiri externe

Susținătorii ISIS: E doar o mică parte din scumpul preț pe care îl vor plăti creștinii

La câteva ore de la atacurile și groaza care a pus stăpânire pe Bruxelles, pe Twitter au început să curgă mesaje de susținere a celor care au comis atentatele, majoritatea aparținând unor simpatizanți ai grupării Statul Islamic scrie activenews.ro
131395
Susținători ai liderului ISIS, Abu Bakr al Baghdadi, au lansat zeci de comentarii în care afirmă că atacurile de la Bruxelles sunt reacția la arestarea lui  Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris, din noiembrie 2015.

Abou Maouedh el Qayrawani, un susțiător ISIS a scris:”Leii din Bruxeles vă spun: ori îl eliberați pe Salah, ori negociați cu Statul Islamic”.

Un alt utilizator islamist scrie:”Bruxelles-ul va deveni una dintre provinciile ISIS… nu trebuie decât să așteptați”. Iar un altul comentează astfel atentatele din capitala Belgiei: “Exploziile de la Bruxelles sunt doar o mică parte din scumpul preț pe care îl vor plăti creștinii”.
Un alt mesaj, în care apare steagul ISIS ca fotografie de profil, arată un copil, plin de sânge, lângă care se află un medic, care îi face micuțului masaj cardiac. Comentariul este următorul: “Este numai din cauza guvernului vostru, a bombardamentelor avioanelor voastre asupra civililor din Siria și Irak”, scrie ziarul Il Giornale, care apreciază că mesajul nu provine de la o sursă oficială ISIS, dar sună cu o revenedicare a atentatelor de la Bruxelles.

Citește și:  Bill şi Melinda Gates finanţează cercetările care vizează un tratament pentru noul coronavirus
Tags
Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7

Close
<