Stiri externe

Surpriza lui Obama pentru Israel – rezolutia ONU de condamnare a Israelului

De mii de ani, evreii se roaga la Zidul Plangerii din Ierusalim, care a fost parte din zidul exterior al celui de-al doilea Templu evreiesc, cel din vremea lui Isus. Acum, potrivit Consiliului de Securitate al ONU el reprezinta teritoriu palestinian sub ocupatie.

Naftali Bennett: Aceasta va ramane in istorie ca o alta rezolutie rusinoasa, insa va fi aruncata la cosul de gunoi al istoriei.

Chiar inainte de Craciun, SUA s-au abtinut sa voteze impotriva Rezolutiei 2334, care condamna asezarile evreiesti Iudeea si Samaria, cunoscute azi ca Cisiordania. Prin aceasta, SUA si-au abandonat politica de a se opune rezolutiilor anti-Israel.

Naftali Bennett: E regretabil sa vedem cum administratia ce pretinde ca ne e prietena ne-a abandonat intr-un mod atat de josnic.

Intr-un discurs foarte lung, secretarul de stat Kerry argumenta ca a condamna asezarile a fost cea mai buna solutie pentru a promova pacea dintre israelieni si palestinieni. Ministrul Educatiei din Israel,

Palestinienii au fost incantati de decizia ONU si spera ca ea va presa Israelul sa le dea pamant, fara ca ei sa dea ceva in schimb.

Naftali Bennett: Aceasta a fost o actiune premeditata impotriva Israelului din partea administratiei Obama, impreuna cu palestinienii.

Israelul spune ca are dovezi pe care le va inainta viitorului presedinte Trump, cum ca administratia Obama a ajutat la intocmirea rezolutiei. Potrivit unui raport al Middle East Media Research Insitute, un cotidian egiptean a publicat minuta unei intalniri secrete dintre Kerry, Susan Rice, consilier pentru Securitate Nationala, si Saeb Erekat, secretarul general al OEP. Minuta arata ca partile sunt de acord sa colaboreze privind rezolutia referitoare la asezari. Partea americana s-a axat pe coordonarea pozitiilor dintre Washington si Ramallah, privind rezolutia referitoare la asezari, ulterior votata si adoptata in Consiliul de Securitate al ONU. Inca nu se stie ce se poate face pentru a opri efectele rezolutiei. Multi sunt ingrijorati ca urmatoarea Conferinta de Pace de la Paris va da inca o lovitura Israelului.

Citește și:  Suedia: biserică dintr-o zonă cu populaţie musulmană este atacată pentru a doua oară!

Citeste mai mult pe: alfaomega.tv

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 26

Close