Stiri externe

Suedia vrea cimitire in care sa fie interzise insemnele religioase

3345828-526e520f-640

Localitatea Borlänge din centrul Suediei a deschis primul cimitir din țară in care simbolurile religioase sunt interzise. Aproape 8 suedezi din 10 sustin ca nu sunt religiosi, sau ca sunt atei activi.

CIMITIRE FARA INSEMNE RELIGIOASE

Ideea a pornit de la faptul că oamenii non-religiosi ar trebui să aibă un loc al lor de inmormantare, fara simboluri religioase pe pietrele funerare, sustine profesorul din localitate, Josef Erdem – cel care a si venit cu ideea, conform jurnalului “Local”.

“Exista loc pe acest pământ pentru toată lumea și nu ar trebui să fim limitati dupa modul în care alegem să trăim, sau dupa modul în care am ales să fim îngropati”, a declarat acesta pentru “Local”.

Oamenii religioși sunt bineveniți să fie înmormântati in cimitir, dacă doresc asta, atâta timp cât acestia nu isi doresc morminte care sa poarte vreun simbol al credinței lor.

Erdem, care a crescut în Kurdistan, spune ca a împărtășit ideea cu prietenii lui, dintre care unii sunt credincioși, iar altii nu sunt, iar răspunsul care a venit din ambele tabere “a fost foarte pozitiv”, se arata intr-un raport al RT.

Cimitirul este gol până în prezent, dar unii localnici și-au exprimat deja interesul de a fi îngropati acolo.

Citeste mai departe pe: lonews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 66

Close