Stiri externe

Suedia, scena unor incendii criminale coordonate de imigranți furioși

Suedia a fost din nou luni scena unor incendii criminale coordonate: peste 100 de maşini au fost arse în Göteborg, Trollhattan, Falkenberg şi Stockholm.
Prim-ministrul Stefan Lofven a calificat atacurile ca fiind „foarte bine organizate, aproape ca o operaţiune militară” şi a adăugat că „începe să se înfurie” şi că „societatea trebuie să reacţioneze cu duritate”.

Totuşi, astfel de atacuri nu reprezintă nici o noutate pentru Suedia. Acum cinci ani, de exemplu, Suedia a cunoscut zile întregi de violenţe de stradă, cu maşini şi clădiri incendiate.

La începutul lui 2016, „poliţia a fost nevoită să fugă pentru a se pune la adăpost după ce a fost încercuită de o mulţime de imigranţi furioşi”, scria Express. Poliţiştii tocmai „încercau să vină în ajutorul unui băieţel de 10 ani care fusese violat şi al tinerei Alexandra Mezher, de 22 de ani, care fusese înjughiată de un băiat somalez de 15 ani.”

Violenţe de stradă au izbucnit şi într-un cartier populat majoritar cu imigranţi din Stockholm, în 2017, evenimentele soldându-se de asemenea cu maşini incendiate, informa CNN la vremea respectivă.

Tot anul trecut, un solicitant de azil frustrat a intrat cu un camion în mulţime, omorând şi rănind mai multe persoane.

În 2017, în Suedia au fost înregistrate 306 incindente confirmate în care s-au tras focuri de armă. Ţara scandinavă este a doua din Europa din punct de vedere al violenţelor.

Nivelurile omuciderilor sunt „net superioare mediei Europei occidentale”, scria Politico. „Tulburările sociale, cu incendierea maşinilor, atacurilor împotriva celor care intervin primii şi chiar răscoalele de stradă sunt un fenomen recurent.”

În acelaşi timp, Suedia a devenit un rai pentru imigranţi din cauza politicii sale de deschidere a frontierelor. Peste 60.000 de imigranţi au intrat în Suedia în ultimii cinci ani, scrie Zero Hedge.

Suedia este în vîrful listei ţărilor care primesc cei mai mulţi solicitanţi de azil pe cap de locuitor. Legătura dintre creşterea populaţiei de imigranţi şi sporirea numărului de infracţiuni cu violenţă este evidentă, deşi autorităţile suedeze au fost reticente în a da publicităţii statistici privind infracţionalitatea bazate pe originea naţională a autorilor, din motive de corectitudine politică.

Cu toate acestea, Politico scria că criminalitatea cu arme de foc, care a explodat în ultimii ani, este „în principal un fenomen manifestat printre imigranţi, în societăţile paralele” apărute.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 13

Close