Stiri externe

Suedia: Prima țară care se va dizolva în islam

burning-swedish-flag

Guvernul de la Budapesta a distribuit în milioane de exemplare pliante prin care avertizează asupra a sute zone “no-go” în mai multe oraşe europene, printre care Stockholm, Londra, Bruxelles, Marsilia, Berlin, Copenhaga şi Malmo. Sunt zone, îşi avertizează guvernul ungar cetăţenii, în care “autorităţile nu mai pot deţine controlul” şi unde “normele societăţii gazdă nu se mai aplică”.

Ministrul ungar de Externe a declarat pentru BBC că guvernul a folosit informaţii provenite din “rapoartele oficiale ale poliţiei şi ale agenţiilor de securitate”. Mai multe oraşe din Suedia, printre care şi Goteborg şi Malmo, au fost lovite de valuri de violenţă, aici au fost incendiante maşini şi au avut loc revolte. Poliţia a arătat că 15 districte din ţară sunt “în mod special vulnerabile”, fără a folosi însă termenul de “no go”. Autorităţile ungare spun însă că au preferat “termenul jurnalistic de no go” pentru a descrie acele zone care apar ca vulnerabile în rapoartele poliţiei suedeze.

În luna august, au apărut asemenea informaţii şi în Turcia, unde presa îi sfătuia pe oameni să se ferească de anumite oraşe din Suedia, unde s-ar comite violuri. Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei suedeze a spus atunci că “nu este pentru prima dată când se răspândesc în alte ţări asemenea zvonuri despre Suedia”.

Citește și:  Nigeria: Sute de elevi sunt daţi dispăruţi după un atac islamist

Citeste mai mult pe:  NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 89

Close