Stiri externe

Suedia: O femeie-episcop propune ELIMINAREA simbolurilor creștine dintr-o biserică aflată într-un port. Vrea să dea crucile jos și să pună indicatoare către Mecca

O “episcopeasă” a Bisericii Suediei (de confesiune luterană) a propus ca însemnele creștine ale unui lăcaș de cult din orașul Freeport să fie eliminate, pentru a nu ofensa marinarii care ajung în port și sunt de altă religie, informează siteul suedez SVT.se via activenews.ro
125422
Eva Brunne vrea să scoată Crucile din Biserica Marinarilor( așa cum e cunoscut lăcașul respectiv) dar și să pună indicatoare către Mecca, locul sfânt al musulmanilor.
Ideea ei a stârnit deja proteste în cadrul comunității luterane. Patrik Patterson, preot al unei parohii din Stockholm a afirmat că deși orice persoană poate intra pentru a se ruga,  bisericile creștine nu sunt asimilabile cu aeoporturile sau alte spații publice.
“Biserica sau capela nu pot fi asimilate, în mod rezonabil, cu camerele de rugăciune instalate în aeroporturi sau spitale. Bisericile creștine nu sunt spații publice”, a scris el.
Kiki Wetterberg, directorul fundației Misiunea Marinarilor, care aparține chiar de biserica în cauză, se opune vehement ideii.
“N-am nicio problemă ca marinarii musulmani sau hinduși să intre să se roage aici. Dar suntem o biserică creștină, așa că simbolurile noastre vor rămâne. Dacă vizitez o moschee, nu mă duc să le cer să dea jos simbolurile lor. E alegerea mea dacă intru sau nu”, a spus el pentru sursa citată.
Eva Brunne aparține de Biserica Suediei, una din cele mai mari ale protestantismului luteran. Cultele protestante au hirotonit femei ca preoți încă din secolul XX, dar celelalte culte creștine susțin că nu există nicio dovadă scripturistică pentru a permite așa ceva. Eva Brunne este lesbiană declarată.
Citește și:  SUEDIA:Tineretul suedez recidivează: după incest și necrofilie, vrea „drept la avort” și pentru bărbați
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 39

Close