Stiri externe

Suedia la un pas să-şi piardă IDENTITATEA: Peste 44% dintre elevi sunt MIGRANŢI

Suedia se află într-o situaţie delicată, numărul elevilor cu trecut migrant din şcolile primare se apropeie de jumătate potrivit unui studiu. 44% dintre copiii din școlile primare din orașele mari au un trecut migrant. Numărul persoanelor cu origine migrantă în Suedia crește rapid, după cum arată noile analize. Iar în unele zone s-a atins pragul de 70%.

Aproximativ 44% dintre copiii din școlile primare din zonele urbane nu au limba suedeză ca prima lor limbă. Aproape jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani din zonele metropolitane ale Suediei vorbesc în limbaj minoritar. În țara, în ansamblu, procentul este de 27,6, cu 44,1% în Stockholm, Göteborg și Malmö.

“Hiper modernismul suedez devine din ce în ce mai suprasolicitat printre copiii și adolescenții din țară, iar Suedia este acum una dintre țările multilingve din lumea occidentală”, scrie cercetătorul Tobias Hübinette.

Constatările lui Hübinette provin din statisticile elaborate de Agenția Națională pentru Educație a proporției elevilor din învățământul primar care vorbesc o altă limbă decât limba suedeză la domiciliu și ca o primă limbă.

În mai multe municipalități din cele trei regiuni metropolitane, proporția a depășit deja 50%, iar în unele cazuri a atins aproape 70%. Statisticile reflectă cercetarea anterioară a lui Hübinette, care arată că până în 2028, până la o treime din totalul copiilor nou-născuți se vor naște din mame imigrante, notează samnytt.

Citește și:  SUEDIA INVESTESTE 3,7 MILIOANE IN EDUCATIA SEXUALA PENTRU IMIGRANTI

Sursa: evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 10

Close