PersecutiiStiri externe

Sudanul de Nord nu mai recunoaște nicio altă religie cu excepția islamului

„Guvernul Sudanului a declarat că, după separarea de Sudanul de Sud din 2011, țara lor nu mai recunoaște nicio altă religie cu excepția islamului, singura religie a întregii națiuni”, a scris un pastor creștin din Sudan (de nord) Fondului Barnaba, în luna octombrie.

El a continuat dând multe exemple de biserici închise sau distruse, de pastori trimiși la închisoare și de creștini omorâți.

La vremea redactării jurnalului luptele au încetat în Sudanul de Sud, dar mai există izbucniri de violență și jafuri, iar drumurile au devenit periculoase din pricina hoților, alimentele și combustibilul sunt greu de găsit, iar inflația este de 600%.

Există mulți oameni care au fost nevoiți să fugă în alte regiuni, dar și mulți care s-au refugiat în țările învecinate Uganda și RD Congo. Arhiepiscopul Daniel Deng a predicat clar și răspicat despre nevoia de pace, având în audiență politicieni de seamă.

Rugați-vă ca Dumnezeu să Își susțină și să-Și întărească poporul din Sudan într-o vreme în care guvernul își urmărește aparent planul de a-i persecuta pe creștini până când orice prezență creștină dispare.

Fotografia postată de Fondul Barnabas.

 

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 98

Close