Stiri externe

Sudan: Refugiați creștini din Sudanul de Sud forțați să recite shadada islamică pentru a primi ajutoare în alimente

Refugiații creștini din Sudanul de Sud, care au fugit spre nord, în Sudan, pentru a scăpa de lupte, nu primesc ajutor alimentar de la guvern decât dacă se convertesc la islam.

Bisericilor din Sudan li s-a interzis să ofere alimente refugiaților, în timp ce refugiații creștini, inclusiv copiii, au fost forțați să recită crezul islamic, shahada, pentru a primi ajutor guvernamental. Repetarea acestor cuvinte este văzută de musulmani ca fiind convertirea la islam.

Sudanul de Sud s-a separat din Sudan în 2011, în urma unui război civil necruțător, în care nordul majoritar musulman a încercat să impună șaria în sudul predominant creștin. Cu toate acestea, de atunci, rivalitățile tribale dintre președinte și vicepreședintele noii țări au condus la un război civil devastator în Sudanul de Sud; aproape un milion de oameni au fugit în Uganda, dar aproximativ 460 000 de sudanezi din sud au fost nevoiți să fugă la nord, în Sudan, un stat islamic în care creștinii sunt persecutați.

Strigați la Dumnezeu în numele creștinilor sud-sudanezi, care au fugit de violența și foametea din țara lor, iar acum sunt nevoiți să aleagă între a muri de foame sau a se converti la islam. Rugați-vă ca, precum oile printre lupi, credincioșii sud-sudanezi să fie înțelepți ca șerpi și fără răutate ca porumbeii (Matei 10:16), să fie credincioși lui Cristos și să-I dea slavă lui Dumnezeu în orice împrejurare.

Citește și:  Un copil palestinian în vârstă de 13 ani, împuşcat mortal de militari israelieni
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 78

Close