PersecutiiStiri externe

Sudan – pastor ucis, împreună cu familia sa, pentru predicarea Evangheliei

Atacatori mascați au ucis un pastor al bisericii din Darfur, Sudanul de Vest, împreună cu soția și cele două fiice, în primele ore ale zilei de 2 martie 2018.

Cei șase atacatori au forțat intrarea și au pătruns în casa pastorului Stephen Toms Abur la scurt timp după ora unu dimineața, au adunat familia în sufragerie și i-au cerut pastorului Stephen să explice de ce nu a ascultat avertismentele lor pentru a opri predicarea.

Drept răspuns, pastorul Stephen le-a vorbit despre Isus. Apoi l-au bătut și au încercat să-l forțeze să-și violeze fiicele, Rachel și Priscilla. El a refuzat. „Apoi au trecut la uciderea mai întâi a fetelor, apoi a mamei lor [Beatrice] și, în final, a pastorului însuși. Au fost măcelăriți precum animalele.”

În timp ce Stephen era legat și privea uciderea brutală a familiei sale, cânta „Aleluia, Osana”, o melodie iubită în bisericile din Darfur. Un băiețel care lucra pentru familie – care a scăpat de moarte ascunzându-se în podul casei – a asistat la asasinate.

După uciderea pastorului Stephen și a familiei acestuia, atacatorii au dat foc bisericii, unde dormeau sute de convertiți creștini, după ce fuseseră dați afară din case de către familiile lor, după convertire, neavând unde altundeva să meargă.

Deși unii au fost răniți grav, niciunul nu a murit, ceea ce persoana de contact a Fondului Barnaba a numit un moment al intervenției divine.

Citește și:  Musulmani Fulani continuă să atace comunitățile creștine din Nigeria.

Rugați-vă pentru familia și adunarea din care au făcut parte Stephen, Beatrice, Rachel și Pricilla. Cereți ca ei să fie mângâiați pentru pierderea lor, dar și încurajați la gândul că, după ce au răbdat încercarea, au trecut testul, pastorul Stephen și familia sa au primit cununa vieții pe care Domnul le-a promis-o celor care Îl iubesc (Iacov 1:12).

Mulțumiți-I Domnului că niciunul dintre convertiții creștini de la islam care se adăposteau în clădirea bisericii nu a fost ucis în incendiu și rugați-vă pentru cei răniți, în special pentru cei 28 care sunt încă în spital la momentul redactării.

Fondul Barnabas

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =

Close