Stiri externe

SUA și ONU abandonează refugiații creștini

The Wall Street Journal: SUA și ONU abandonează refugiații creștini

Cu șase luni în urmă, secretarul de stat John Kerry a desemnat în mod oficial Statul Islamic ca fiind responsabil pentru genocidul împotriva creștinilor, yazidiților și a altor grupuri vulnerabile din zone aflate sub controlul ISIS în Siria și Irak. Deci de ce a încredințat administrația Obama, supraviețuirea acestor oameni – și încă mult ajutor american – unei instituții dezechilibrate de la ONU care, întocmai ca organizația mamă, nici măcar nu a recunoscut că genocidul există, se întreabă Nina Shea, director al Centrului pentru Libertate Religioasă la Institutul Hudson, în The Wall Street Journal.

Departamentul de Stat susține că ajută minoritățile religioase care au emigrat, alături de alte milioane de sirieni și irakieni aflați în deplasare. În primul rând, America a redirecționat peste jumătate din cele 5,6 miliarde de dolari alocate sirienilor în 2012, către ONU, ca ajutor umanitar. Totuși, principala agenție ONU în sprijinul refugiaților, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), marginalizează creștinii și celelalte ținte ale ISIS-ului prin două programe cruciale: adăpostirea refugiaților în regiune și restabilirea refugiaților sirieni peste hotare.

De exemplu, programul extins al administrației Obama, pentru refugiații din Siria, depinde de recomandările UNHCR. Totuși, supraviețuitorii genocidului din Siria au fost dezavantajați substanțial. Baza de date a statului arată că dintre 12.587 de refugiați sirieni recunoscuți de către SUA în anul financiar ce s-a încheiat pe 30 septembrie, numai 68 erau creștini și 24 erau membrii ai sectei yazidiților. Asta înseamnă că 0,5% erau creștini, deși se credea că ar fi 10% din populația siriană. În 2015, din 1.682 sirieni recunoscuți, 30 erau creștini, iar yazidiți nu existau.

Citește și:  Evreii spun NU homosexualității

Citeste mai departe pe: www.activenews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 85

Close