Stiri externeVideo

SUA: Parintii pierd custodia fiicei deoarece se opun deciziei sale de a-si schimba sexul …

Un Judecător american neagă dreptul părintelui de a opri procedura medicală de schimbare de sex a copilului

Doi părinți din Ohio Statele Unite s-au angajat într-o luptă față de stat datorită unei potențiale terapii hormonale transsexuale pe care fiica lor o va efectua în curând. Încercau să își recupereze fiica ca o modalitate de a interzice terapia.

Avocatul părinților susține că fata nu a fost „aproape de a fi capabilă să facă o astfel de decizie de schimbare a vieții în acest moment”. Cei care reprezintă fetița de 17 ani pretind că tratamentul este o chestiune de „viață” sau “moarte. ”

Judecătorul Districtului Hamilton, Sylvia Sieve Hendon, acordă custodia bunicilor fetei de partea mamei sale. Bunicii sustin procedura medicala a fetei, care îi alterează nivelul de hormoni.

În plus, părinții fetei au refuzat să o numească pe fată cu numele ei nou, de sex masculin. Bunicii au afirmat că nu doar vor folosi noul nume de bărbat al fostei fete dar și petiționează statul să îi schimbe in mod oficial numele.

„Bunicii, mai degrabă decât părinții, vor fi cei care vor ajuta la luarea deciziilor medicale pentru ca copilul să meargă înainte. Dar, înainte ca orice tratament hormonal să fie permis, instanța a dispus ca adolescentul să fie evaluat de un psiholog care nu este afiliat la unitatea în care primește tratamentul, în ceea ce privește „coerența prezentării sexului copilului și sentimentele de conformitate „, notează CNN. .

Citește și:  Preşedintele palestinian a anunţat ‘ruperea tuturor relaţiilor’ cu Israelul şi SUA

Judecătorul le permite părinților să își viziteze fiica, dar nu mai au nici o putere juridică în ceea ce privește creșterea ei.

Părinții au fost, de asemenea, condamnați pentru credințele lor creștine, care au jucat un rol substanțial în pierderea lor legală de custodie.

„Părintele a mărturisit că orice fel de tranziție ar merge împotriva principiilor sale de convingeri și ar fi ca și cum ar trebui să își scoată inima din piept și să o așeze pe masă”, a declarat Donald Clancy de la procurorul Districtului Hamilton.

Avocatul părinților a afirmat că părinții au simțit că terapia hormonală este „inutilă” și că „ar face mai mult rău decât bine”.

Judecătorul Hendon solicită, de asemenea, o nouă legislație care „ar da o voce și o cale pentru tineri”, ceea ce ar permite copiilor să obțină tratamente medicale care modifică genul, indiferent de consimțământul părinților lor.

„Ceea ce este clar din mărturia prezentată în acest caz și din creșterea interesului mondial față de îngrijirile transsexuale este că există cu siguranță o așteptare rezonabilă ca circumstanțe similare celei judecate acum să se repete”, a scris Hendon. „Acest tip de legislație ar da o voce și o cale pentru tineri, situații asemănătoare in care sunt implicați adolescenți, fără a implica părinții care la rândul lor să deschidă litigii prelungite care pot distruge unitatea de familie”.

Citește și:  Canada. Eutanasia asistată, legiferată. A fost legalizată uciderea unei persoane

Mass-media liberală sărbătorește pierderea drepturilor părintelui ca victorie majoră neutră față de gen.

„Băiatul transsexual câștigă dreptul de a trăi in felul lui”

Este important ca părinții unui copil să se implice într-o astfel de procedură medicală care modifică viața. Mulți transsexuali se sinucid în urma procedurii.

“Persoanele transsexuale, după schimbarea sexului, au riscuri considerabil mai mari pentru mortalitate, comportament suicidar și morbiditate psihică decât populația generală. Constatările noastre sugerează că schimbarea sexului, deși atenuarea disfuncției sexuale, poate să nu fie suficientă ca tratament pentru transsexualism și ar trebui să inspire îmbunătățirea îngrijirii psihiatrice și somatice după schimbarea sexului pentru acest grup de pacienți.”

Sursa: rtodoxinfo.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 83

Close