Stiri externe

SUA. Candidatul republican Ben Carson: Niciun musulman nu ar trebui să devină președinte al Statelor Unite

Ben Carson, candidat la învestitura republicană pentru Casa Alba în 2016, a declarat, ieri, că niciun musulman nu ar trebui să devină preşedintele Statelor Unite, contribuind la o polemică ce agită campania pentru alegerile primare ale partidului său.
ben-carson-465x390

Fostul neurochirurg, care face referinţă de multe ori la fervoarea sa creştină, a fost intervievat de canalul NBC cu privire la importanţa ce ar trebui acordată religiei preşedintelui.

„Cred că depinde de ce credinţă este. Dacă este în contradicţie cu valorile şi principiile Statelor Unite, atunci desigur că ar conta. Dar dacă aceasta corespunde valorilor Statelor Unite şi este în conformitate cu Constituţia, nicio problemă”, a explicat Carson.

„Nu cred. Nu cred deloc” că islamul este în concordanţă cu Constituţia Statelor Unite, a răspuns el la o întrebare. „Nu aş recomanda să se pună un musulman la conducerea acestei naţiuni. Nu aş fi deloc de acord cu acest lucru”, a adăugat Carson.

Acest subiect a apărut în campania din ultimele zile când magnatul imobiliar Donald Trump, care conduce intenţiile de vot pentru alegerile primare republicane, nu a răspuns unui interlocutor ce a afirmat că preşedintele Barack Obama este musulman, scrie AFP; citată de Agerpres.

Miliardarul a răspuns criticilor, venite mai ales din partea candidatei democrate Hillary Clinton, a Casei Albe şi unora dintre adversarii săi republicani, că el nu are nicio obligaţie morală de a-l apăra pe Barack Obama.

Citește și:  David Cameron, în dezacord cu Papa Francisc asupra dreptului de a face glume pe seama unei religii

Ben Carson a coborât pe locul trei în cursa pentru nominalizarea republicană într-un sondaj publicat duminică, în timp ce era pe poziţia a doua de mai multe săptămâni.

Carson a mai precizat la NBC că el crede că Barack Obama este născut în Statele Unite şi că este creştin.

Sursa:www.evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 62

Close