Studiu

Studiu: 2015, cel mai violent an din istoria modernă pentru creştinii din întreaga lume

Anul 2015 a fost cel mai violent an din istoria modernă pentru creştinii din întreaga lume, potrivit unui raport Open Doors, preluat de site-ul Basilica, potrivit Agerpres. Studiul prezintă primele 50 de ţări în care condiţiile de trai ale creştinilor sunt foarte dificile.

”Pentru al 14-lea an consecutiv, Coreea de Nord este cel mai periculos loc din lume pentru creştini. Aceştia îşi practică religia în secret, părinţii nedezvăluind credinţa creştină propriilor copii de teama de a nu fi descoperiţi”, se arată în raportul Open Doors.

De asemenea, susţin autorii studiului, între ţările în care nivelul persecuţiilor împotriva creştinilor a crescut alarmant se număra şi Eritreea, Pakistan, Tajikistan, Afganistan, Azerbaijan şi Kuweit. Conform raportului, mai mult de 7.000 de creştini au fost omorâţi din motive religioase, excluzând Coreea de Nord, Siria şi Irak unde încă nu există o evidenţă. În acelaşi timp, aproximativ 2.400 de lăcaşuri de cult au fost atacate sau distruse în 2015, dublu faţă de anul 2014.

Open Doors este o organizaţie internaţională care sprijină creştinii din întreaga lume şi care oferă soluţii pentru un trai decent, programe de studiu şi leadership şi servicii juridice.

Citește și:  O RASĂ de „CORCITURI” VA POPULA EUROPA

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 84 =

Close