Studiu

STUDII. Riscul de sinucidere după un avort indus este cu aproape 500% mai mare decât după o naştere

ProVita Media, 27 octombrie 2017 – La 50-de ani de la adoptarea, în Marea Britanie, a Legii avortului (1967), Societatea Britanică pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi (SPUC) a lansat Raportul Abortion and Women’s Health („Avortul şi sănătatea femeilor”).

Coordonat de dr. Gregory Pike, cercetător medical şi director fondator al Centrului de Bioetică şi Cultură din Adelaide, Australia, acesta conţine o trecere în revistă a studiilor existente şi va fi trimis medicilor generalişti de pe tot cuprinsul Marii Britanii.

Principalele date arătate de studii:

  • riscul de sinucidere este de aproape şase ori (cu aproape 500% în plus) mai mare după un avort indus decât după o naştere;
  • avortul este asociat cu rate semnificativ mai mari de deces comparativ cu femeile care au dat naştere;
  • femeile au descris că au avut o tristeţe semnificativă la trei ani după avort;
  • există un risc crescut cu 30% de depresie şi cu 25% risc crescut de anxietate după avort;
  • femeile care au avut avorturi au prezentat tulburări de sănătate mintală cu 30% mai des comparativ cu femeile care nu avuseseră un avort;
  • depresia, anxietatea şi tulburarea de stres post-traumatic sunt, de asemenea, asociate cu sarcini ulterioare la femeile care au făcut avort;
  • femeile care au făcut avort prezintă risc mai mare de spitalizare la psihiatrie decât femeile care păstrează şi nasc copilul;
  • femeile care fac avort medical prezintă risc de infecţie şi riscul de a avea nevoie de: transfuzii de sânge, tratament de urgenţă, administrare intravenoasă de antibiotice.
Citește și:  Biserica Prigonită – la ce ne putem aștepta în 2017 – ???

La lansarea raportului, Antonia Tully, coordonator de programe la SPUC a declarat:

Lobby-ul pentru avort şi industria avortului, care primesc milioane de lire sterline de la contribuabili pentru efectuarea avorturilor finanţate de stat, nu par să le pese de impactul avortului asupra femeilor. Realitatea este că impactul este sfâşietor şi îngrozitor pentru atâtea femei.

Suntem îngrijoraţi că femeile care trec printr-un avort au probleme de sănătate mintală cu 30% mai des decât femeile care nasc. Pentru noi contează că riscul de sinucidere este de şase ori mai mare după un avort decât după naşterea copilului.

Bazându-se pe acest raport membrii SPUC s-au întâlnit cu parlamentarii britanici, îndemnându-i să se opună oricărei acţiuni de liberalizare a avortului.

stiripentruviata.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 10

Close