Stiri externe

Student crestin acuzat de blasfemie, linşat de proprii colegi

Tragicul incident s-a întâmplat într-un spațiu public, chiar în Joia Mare.

Un tânăr student la jurnalism, cunoscut pentru participarea la diverse manifestații antiguvernamentale, a fost linșat pentru convingerile sale de către proprii săi colegi. Tragedia s-a produs în seara zilei de 13 aprilie, în campusul studenţesc al universităţii din Mardan, oraş situat nu departe de Peshawar (Pakistan), relatează agenţia de știri RIA Novosti. Deocamdată, împrejurările acestei întâmplări sinistre nu sunt cunoscute pe deplin, poliţia pakistaneză refuzând să dea detalii. Ceea ce se ştie cu certitudine este identitatea victimei, Mashallah Kahn, un student cunoscut autorităţilor şi organelor de poliţie pentru participarea la manifestaţii antiguvernamentale.

Răfuiala din campus se pare că a fost precedată de o dispută aprinsă între studenţi şi profesori în aula universitară, unde Mashallah Kahn a criticat vehement sistemul politic islamic din Pakistan, ba chiar însăşi doctrina islamului. Profesorii universitari participanţi la discuţie neagă însă aceste acuzaţii aduse victimei, susţinând că el n-ar fi criticat niciodată islamul în sine, ci numai sistemul politic corupt până-n măduva oaselor.

Oricum ar fi stat lucrurile, colegii săi au fost înfuriaţi la culme de cele declarate de Mashallah Kahn în aulă, astfel încât, la sosirea în campus, a fost convocată “shurrah”, un soi de adunare-consiliu a tuturor studenţilor din facultate, pentru judecarea “blasfemiatorului” şi “apostatului”, conform preceptelor musulmane ale legii Sharia. Mashallah Kahn şi un prieten de-al său, care l-a susţinut în cursul dezbaterilor din aulă, au fost aduşi cu forţa în faţa “tribunalului studenţesc”, care i-a condamnat în mod expres la câte 600 de lovituri cu bastonul, după ce 4 colegi de-ai lor au depus mărturie cum că “acuzatul principal” ar fi denigrat islamul şi pe însuşi “Marele Profet” Mohammed pe reţelele sociale de pe internet, semnându-şi “blasfemiile injurioase” cu pseudonumul Sheik Bedreddin.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu zona islamică, trebuie precizat că şeicul Bedreddin Mahmud Simavi a fost autorul uneia dintre primele încercări de a reforma islamul, în sensul îmblânzirii sale şi a apropierii de creştinism şi, totodată, conducătorul celei mai mari răscoale ţărăneşti din istoria Imperiului Otoman, fiind susţinut în eforturile sale de însuşi Mircea cel Bătrân.

Citește și:  Pakistan:Cinci morti si 50 de raniti intr-un dublu atentat cu bomba in care a fost vizata comunitatea crestina

În centrul campusului se adunaseră sute de studenţi care ovaţionau flagelarea nefericitului prin strigătul de luptă al musulmanilor “Allahu Akbar”, aceştia opunându-se violent încercărilor poliţiştilor de a opri nelegiuirea. Aşa se face că nefericitul Mashallah Kahn a fost linşat la propriu de zecile de colegi întărâtaţi. Imaginile difuzate pe reţelele sociale surprind această furie dezlănţuită a musulmanilor, care se răfuiesc cu victima lovind-o cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, astfel încât nu i-au lăsat nicio şansă de supravieţuire. Mai mult, pentru a se asigura că victima nu va scăpa cu viaţă, sceleraţii l-au stropit pe tânăr cu benzină şi i-au dat foc, după care cineva a tras cu pistolul în corpul incendiat.

Prietenul lui Mashallah Kahn a avut mai mult noroc, reuşind să scape cu viaţă în toată învălmăşeala, deși acum se află în spital, în stare foarte gravă. Poliţia a operat 45 de arestări, fiind vorba de studenţii care au participat efectiv la linşare.

De remarcat că blasfemia şi apostazia sunt pedepsite cu moartea în Pakistan. Ca şi cum această barbarie n-ar fi de ajuns, blasfemiatorii şi apostaţii sunt adesea ucişi fără judecată, în plină stradă. Astfel, din 1990, în Pakistan au fost ucise 65 de persoane, pentru simplu fapt că nişte bigoţi musulmani au considerat că acestea se fac vinovate de aceste păcate capitale. În 2011, însuși guvernatorul provinciei Punjab, Salman Тhasir, a fost împușcat în mașină de propriul său de agent de securitate, pentru că ar fi avut intenția de a atenua pedeapsa pentru blasfemie.

Citește și:  Evanghelizare pe strada: 7 persoane au ingenuncheat si s-au rugat pentru mantuire (Video)

În martie 2017, primul ministru Nawaz Sharif, a cerut “pedepsirea exemplară, conform legilor învigoare” a tuturor acelora care difuzează pe internet materiale critice la adresa islamului.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 58 =

Close