Social

STOP homosexualitate şi căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Nu vrem asa ceva pe strazile din Romania!!!

Mami cu tati? ?au scos copiii la plimbare. Care dintre voi ați vrea să vă vedeți în asemenea poze la maturitate? Nu are rost sa intru în polemica pe facebook despre traumele psihice care o sa le aibă băieții mai ales! Asta înseamnă toleranță?

Cum priveste Biblia relatiile homosexuale ?

1) Relatiile homosexuale sunt considerate de Scripturi ca fiind o “uraciune”:

     “Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie. Este o uraciune” ( Leviticul 18, 22 ).

Caracterul degradant al relatiilor homosexuale rezulta si din faptul ca, in Biblie, acestea sunt puse alaturi de zoofilie, care incalca principiul conform caruia sexualitatea umana trebuie sa fie impartasita numai cu alte fiinte umane.

“Sa nu te culci cu o vita ca sa te pangaresti cu ea. Femeia sa nu se apropie de o vita ca sa curveasca cu ea. Este o mare miselie. Sa nu va spurcati cu niciunul din aceste lucruri, caci prin toate aceste lucruri s-au spurcat neamurile pe care le voi izgoni dinaintea voastra” ( Leviticul 18, 23.24 ).

Relatiile homosexuale destabilizeaza comunitatea si il pangaresc moral pe individ, indiferent daca acesta este victima sau faptas. In intreg Pentateucul, relatiile homosexuale sunt singurele relatii sexuale carora li se ataseaza termenul de “uraciune”.

Citește și:  Biserica se opune legii parteneriatului civil: E contrar traditiei poporului roman, va incuraja concubinajul

2) Desi sunt putine texte biblice care abordeaza subiectul homosexualitatii, este demn de observat ca toate condamna categoric aceste practici. Biblia nu ofera nicio portita de scapare, nicio exceptie care ar permite, in anumite circumstante, practicile homosexuale.

Pedepsirea aspra a Sodomei si Gomorei de catre Dumnezeu este legata, printre altele, si de aceste practici homosexuale care ajunsesera sa fie un mod de viata pentru majoritatea locuitorilor cetatilor din valea Iordanului ( vezi Geneza 19 ).

3) La circa patru milenii de la Creatiune, Noul Testament nu aduce nicio noutate in privinta atitudinii categorice de dezaprobare si condamnare a practicilor homosexuale.

Scriindu-le credinciosilor din Roma, apostolul Pavel se refera si la aceste practici homosexuale in aceeasi nota de dezaprobare:

     “Tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate ca sa faca lucruri neingaduite. Si macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac” ( Romani 1,27.28.32 )

Citește și:  MITING la București, duminică, pentru susținerea lui Florin Barbu și a copiilor lui, dați spre adopție unui cuplu de homosexuali în Marea Britanie.

Sunt de remarcat expresiile folosite de Pavel in legatura cu homosexualitatea: “lucruri scarboase”, “lucruri neingaduite”, “ratacire”, “vrednici de moarte”. Toate acestea denota ca crestinismul primar, asa cum s-a nascut din mainile Fiului lui Dumnezeu, nu a acceptat asemenea practici in sanul lui.

13417597_827702667365380_1351952579205064967_n

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close