Istoria Crestinismului

Ştiinţa Paştelui: Care e data exactă a Crucificării lui Iisus Hristos?

Învierea lui Iisus a avut sau nu loc, în funcţie de studiile sau de credinţele fiecăruia. Unii spun că Iisus nu ar fi murit niciodată aşa, deoarece documentele nu zic asta, dar creştinii sărbătoresc la finalul săptămânii Paştele.

646x404

Potrivit mai multor scriitori atei, Iisus Hristos nu ar fi existat niciodată.

“Nu e implauzibil ca Iisus să fi existat, dar nu cred că a fost o singură persoană. Nu există vreo menţiune în textele istorice din acele timpuri şi existau oameni care scriau despre Iudeea, cum era Philo din Alexandria”, a mai spus David Fitzgerald, scriitorul menţionat în acest articol.

“În acele timpuri au existat tot felul de mesia, care făceau lucruri mai puţin intreresante decât Iisus şi, cu toate acestea, au intrat în cărţile de istorie. Două miliarde de oameni au crezut că miracolele din Biblie s-au întâmplat, dar nimeni nu le-a văzut”, explică Fitzgerald.

Un geolog a investigat evenimentele care au avut loc în perioada în care ar fi fost crucificat Iisus.

Potrivit studiului publicat în “International Geology Review”, în perioada în care ar fi avut loc crucificarea, au fost şi cutremure. Ei au studiat mişcările seismice din Marea Moartă, pe o rază de 20 de kilometri în jurul Ierusalimului. În Evanghelia după Matei se menţionează că un cutremur a coincis cu momentul în care Iisus era pe curce.

“În momentul în care Iisus a strigat, templul a fost rupt în două, de sus în jos. Pământul s-a scuturat, pietrele s-au spart, iar mormintele au fost deschise”, scrie în Evanghelie.

Jefferson Williams şi Markus Schwab au studiat cutremurele din acea perioadă. Sedimentele din acea zonă au arătat că au fost două cutremure în acea perioadă. Unul în anul 31 î.Hr şi unul între 26 – 36 d.Hr. Al doilea cutremur a avut loc în anii în care Pontius Pilat era conducătorul Iudeei.

Potrivit lui Jefferson Williams, data şi ziua crucificării, Vinerea Mare, sunt cunoscute cu destulă precizie. Astfel, dacă Iisus chiar a fost crucificat, acea zi trebuia să fie 3 aprilie, anul 33.

adevarul.ro

Loading...
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 78

Close
<