Quantcast
Steagul şi simbolul transgender, incluse printre emoticoanele pentru smartphone – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Steagul şi simbolul transgender, incluse printre emoticoanele pentru smartphone

Peste 100 de emoticoane au fost aprobate şi vor fi lansate pentru smartphone, printre acestea numărându-se şi steagul transgender, simbolul transgender, o femeie în smoching şi un bărbat cu voal de mireasă, anunţă Business Insider.

Emoticoanele aprobate de organizaţia non-guvernamentală Unicode Consortium din California sunt cea mai nouă măsură luată pentru ca reţelele de socializare online să fie mai “prietenoase” cu comunitatea LGBTQ.

Unicode Consortium este grupul care stabileşte standardul pentru textele şi emoticoanele de pe diferite platforme, potrivit sursei citate.

În 2019, Apple şi Google au adăugat aproape fiecărui emoticon care reprezintă oameni opţiuni neutre din punct de vedere al genului, de la pompieri şi doctori la cupluri şi familii, potrivit Mediafax.

Noile emoticoane care vor putea fi utilizate în acest an pe smartphone vor include steagul (compus din culorile bleu, roz şi alb) şi simbolul transgender. Ele vin ca un răspuns mult aşteptat de susţinătorii LGBTQ care au cerut o mai mare reprezentare petnru comunitate şi în mediul online.

Pe lângă aceste emoticoanele clasice vor fi incluse unele care reprezintă un bărbat sau o persoană de sex neutru cu voal de mireasă, o femeie şi o persoană de sex neutru îmbrăcată în smoching şi o persoană intersex care ţine în braţe un bebeluş.

Când a apărut steagul pride?

Chiar dacă emoticoanele care reprezintă bărbaţi sau femei există, încă din anul 2008, pentru iPhone iar pentru Android din 2012, steagul “pride” (în culorile curcubeului – n.r.) a fost lansat de abia din 2016. Emoticoane neutre din punct de vedere al sexului au fost create în urmă cu doar câţiva ani.

În 2019, atât Google, cât şi Apple au făcut actualizări la softurile lor şi au inclus opţiuni neutre ca gen pentru fiecare emoticon, inclusiv cele pentru cupluri şi familii, unde fiecare emoticon poate fi schimbat individual.

Emoticoanele care să reprezinte comunitatea LGBTQ au devenit o temă importantă în rândul utilizatorilor de smartphone. Printre aceştia se numără tinerii din Generaţia Z, care stau mereu online şi doar două treimi dintre ei se identifică heterosexuali. Un procent de 35% cunosc persoane care folosesc pronume de gen neutru „ei/ele”.

Debutul emoticonului care reprezintă steagului transgender a fost salut, pe Twitter, de multe persoane care se identifică transgender.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply