Stiri externe

Statul Islamic ameninta crestinii europeni

Statul Islamic a publicat un alt material săptămâna aceasta, promițând să ducă la îndeplinire mai multe acte teroriste împotriva creștinilor europeni, potrivit siteului evz.ro.

Secțiunea de propaganda a ISIS a lansat online respectivul material, vineri, promițând să atace în mod specific creștini europeni.

În materialele publicate de către islamiști, adepții acestora sunt îndemnați să comită atentate în orașe europene, să calce creștinii sub roțile mașinilor lor și să umple străzile orașelor europene de sânge.

La începutul acestei luni, Statul Islamic a lansat un avertisment similar, care a avut ca rezultat atentatul terorist de la London Bridge.

Grupul terorist nu a menționat clar ce țări vizează, dar aceste amenințări forțează încă o dată guvernele europene să crească nivelul de securitate.

Imaginile postate vin pe fondul unei campanii de încurajare a ”martiriului“, în care Nashir îi descrie pe acești adepți ca fiind ”cei mai de temut de către dușmanii islamului“.

Cei care conduc agenția de știri  Nashir News, care are legături cu Statul Islamic, au distribuit o notă produsă de Nashir, care se referă la virtuțile atingerii martiriului“. Canalele Nashir News au fost ,de la bun început, căi de distribuire a materialelor oficiale de propagandă ISIS.

În ultimele luni, se observă o creștere a distribuirilor de materiale produse de Nashir.

Deși Nashir are legături clare cu Statul Islamic, grupul de știri „nu a fost menționat ca jucând un rol oficial în programul de propagandă a Statului Islamic“ într-un videoclip din iulie 2016 în care grupul terorist dădea detalii despre structura sa.

Citește și:  Papa despre noile execuţii ale ISIS

Nashir a făcut numeroase apeluri la violență în luna sfântă musulmană a Ramadanului. În luna iunie, grupul media a lansat declarații în care susținătorii erau îndemnați  să ”ucidă civilii cruciaților“ și să vizeze în mod specific numeroase țări occidentale, inclusiv Franța.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 24

Close