Stiri externe

Statuia unui soldat STORMTROOPER (din filmul Star Wars) CRUCIFICAT intr-o Biserică Anglicană din Londra

O statuie a unui soldat Stormtrooper din filmul Star Wars expusă ca piesă de artă intr-o Biserică atrage nemulțumirea enoriașilor care o consideră „ofensiva pentru creștini”.

Controversata piesă de artă, care prezintă un model mare al unuia dintre soldații filmului atașat de o cruce, a fost mutată dintr-o galerie de artă într-o nouă expoziție la Biserica Sf. Stephen Walbrook din centrul Londrei.

Face parte dintr-o expoziție „Stations of the Cross”, care prezintă și lucrarea lui Francis Bacon. Expoziția a fost organizată în sprijinul Fondului de dispariție Tom, fondat pentru a găsi pe Tom Moore, văzut ultima dată în 2003.

Un enoriaș al St Walbrook, care dorește să rămână anonim, a spus: „Este o prostie: de ce a trebuit să folosească biserica noastră?

„În mod sincer consider că este evident ofensator pentru creștini.”

O maică, care a dorit să rămână anonimă, a spus: „Nu am găsit statuia deranjantă, doar că nu este pe gustul meu „.

Francis McKenna, din Isleworth, vestul Londrei, a spus: „Am crezut că arta este surprinzătoare – nu am mai văzut așa ceva într-o biserică.

„Personajul Star Wars a fost un pic ciudat, nu mi-a păsat atât de mult.”

Fratele lui Ben Moore, Ben, care a organizat expoziția, a declarat: „Nu am intenționat să deranjez pe nimeni, doresc să atrag atenția asupra fratelui meu pierdut, nu l-am mai văzut încă din 2003.”

Citește și:  INTERZICEREA circumciziei provoacă un nou SCANDAL. Evreii şi musulmanii REACŢIONEAZĂ: Este un act împotriva libertăţii religioase

A adăugat: „Scopul meu este să atrag atenția și să incep o dezbatere”.

Artistul Ryan Callanan a creat statuia controversată, care va intra în vânzare pentru suma de 12.000 de lire sterline, după incheierea expoziției.

St Walbrook este o biserică de 500 de ani proiectată de Sir Christopher Wren care a supraviețuit războiului cu Germania Nazistă.

Rectorul, reverendul Jonathan Evens, a spus: „Aceasta este o expoziție de imagini concepute pentru a provoca neliniște și introspecție cu privire la profanarea crucii lui Hristos.

„Printre acestea, Răstignirea Stormtrooper a lui Ryan Callahan poate fi considerată printre cele mai controversate imagini din expoziție”.

El a adăugat: „Pentru mine, răstignirea lui Stormtrooper ridică întrebări similare celor pe care CS Lewis le-a ridicat în trilogia science fiction – că, dacă ar exista alte rase pe alte planete, ar fi Hristos încarnat printre aceste rase pentru a muri pentru mântuirea lor?

„Viziunea lui Lewis, pe care o descrie în povestea care trece prin trilogie, este că Hristos ar face acest lucru.

„Pentru creștini, imaginea lui Ryan Callahan ne poate conduce la o concluzie similară.

„Vă încredințez aceste imagini ca producătoare de idei și reflecție asupra semnificației veșnice a sacrificiului lui Hristos”.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 27

Close