Stiri externe

Soțul prim-ministrului gay al Luxemburgului pozează alături de soțiile liderilor NATO

La summitul Nato din Brussel s-a făcut un pas mare pentru comunitatea gay: soțul prim-ministrului Luxemburgului a pozat alături de soțiile liderilor NATO.

Destenay este partenerul lui Xavier Bettel, prim-ministrul Luxemburgului. Cei doi s-au căsătorit în 2015, după ce căsătoriile între persoanele de același sex au devenit legale în țara lor.

În momentul de față, Bettel este singurul gay asumat care ocupă o astfel de funcție de conducere.

In imaginea de mai sus (de la stânga la dreapta): Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron, Prima Doamnă a Turciei, Emine Gulbaran Erdogan, Prima Domnă a Americii, Melania Trump, Regina Mathilde a Belgiei, Ingrid Schulerud, partenera lui Jens Stoltenberg, Desislava Radeva, partenera președintelui Bulgariei, Rumen Radev, partenera prim-ministrului Belgiei, Amelie Derbaudrenghien, soțul prim-ministrului Luxemburgului, Gauthier Destenay, partenera prim-ministrului Sloveniei, Mojca Stropnik și Prima Doamnă a Islandei, Thora Margret Baldvinsdottir.

În timp ce în România Coaliția pentru Familie luptă pentru familia tradițională, a cărei definiție eu încă nu am înțeles-o, această imagine reprezintă un pas important pentru comunitatea gay și, nu în ultimul rând, pentru egalitatea dintre oameni.

Ce este o familie tradițională? Cine decide ce este tradițional și ce nu?

Reacțiile pe Twitter au fost de asemenea foarte pozitive, mai multe persoane aplaudând curajul prim-ministrului și al partenerului său. Din păcate, da, a fi tu însăți este în continuare considerat un gest de curaj.

Citește și:  Netanyahu îl avertizează pe Al-Assad: ‘Riscaţi viitorul Siriei!’

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close