Diverse

SODOMA DESCOPERITĂ ! După decenii de săpături, arheologii sunt convinşi că au găsit în sfârşit ruinele oraşului biblic Sodoma

Arheologii cred că au dat peste ruinele

CETĂŢII DEPRAVĂRII din Vechiul Testament

Experţii investighează situl de la Tall el-Hamaam, în Iordania, despre care spun că sunt ruinele unui „monstruos” oraş din epoca bronzului, iar datele se potrivesc cu descrierea biblică a oraşului distrus de Dumnezeu, transmite Daily Mail.

sodoma-2

Locul numai că a fost cel mai mare oraş din regiune, aşa cum de altfel este descris în Biblie, dar este situat şi la est de râul Iordan, datând din perioada 3.500 şi 1540 î.Hr. Cercetătorii cred că oraşul a fost abandonat dintr-o dată.

Majoritatea referinţelor făcute cu privire la Sodoma şi Gomora apar în CarteaGenezei.Cele două au fost situate pe câmpiile râului Iordan, la nord de Marea Moartă. Oraşele sunt descrise în Biblie ca fiind prospere, dar depravate.

În special, Sodoma este unul dintre cele mai des menţionate orașe în Cartea Genezei şi Noul Testament. Acesta este descris ca fiind situat pe o rută comercială şi având în vedere dimensiunea sa, se spunea că este puternic fortificat, cu turnuri și ziduri înalte.

Distrugerea Sodomei şi Gomorei

Potrivit Bibliei, Sodoma a fost distrusă de Dumnezeu, după ce îngerii nu au reușit să găsească oameni neprihăniți în cetate. Distrugerea Sodomei şi Gomorei este menţionată de mai multe ori în Biblie, dar este consemnată şi de Coran. În vechiul Testament se spune că Dumnezeu a distrus „păcătoşii” din Sodoma cu foc şi pucioasă, dar i-a permis lui Lot să fugă împreună cu familia sa. Ambele oraşe sunt folosite drept metafore pentru viciu şi homosexualitate.

Citește și:  Cum a devenit Robert Powell, actorul din "Iisus din Nazareth”, din ateu convins, un bun creștin

GALERIE FOTO:

www.evz.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 23

Close