Stiri externe

ŞOC în NATO. Erdogan: „NU există Islam MODERAT!”

Turcia, ţara care deţine a doua armată ca mărime din NATO, este condusă de un regim care se revendică tot mai mult de la Islamul fundamentalist,noteaza evz.ro

Cu ocazia unei conferințe privind rolul femeilor în afaceri, care a avut loc la Ankara pe 9 noiembrie și a fost organizată de Organizația pentru Cooperare Islamică, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a respins conceptul de „Islam moderat”.

 Referindu-se la angajamentul formulat de prințul moștenitor saudit Mohammed Bin Salman la conferința Future Investment Initiative de la Riad din 25 octombrie, de a-și transforma țara într-un bastion al „Islamului moderat”, Erdogan a declarat: „Islamul nu poate fi nici moderat nici ne-moderat. Islamul nu poate fi decât unul singur.”

El a adăugat că „acest concept (Islamul moderat) este creația Occidentului”, care „urmărește să slăbească Islamul”.

Potrivit unei analize a Gatestone Institute, nu este prima dată când Erdogan spune ce gândește el despre expresia „Islam moderat”, folosit adesea în Occident pentru a descrie formațiunea sa politică, Partidul Dreptății și Dezvoltării (AKP).

În 2007, el declara: „Acest epitet de ‘Islam moderat’ este foarte urât, este lipsit de respect și insultător la adresa religiei noastre. Nu există Islam moderat sau nemoderat. Islamul e Islam și gata.”

În perfectă concordanță cu declarațiile lui Erdogan, Directoratul guvernamental pentru Afaceri Religioase (Diyanet) a dat publicității în luna iulie un raport detaliat de 140 de pagini, care afirmă că Islamul este „superior” Creștinismului și Iudaismului și că „dialogul inter-religios este inacceptabil”.

Citește și:  Turcia a interzis manifestările GAY
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5

Close