Stiri externe

Slujitor al bisericii, tată a trei copii – înjunghiat mortal

Samaan Shehata (45 de ani), un slujitor al unei biserici din satul Beni Sweif, la sud de Cairo, a fost înjunghiat mortal într-o suburbie din Cairo joi, 12 octombrie.

Samaan era căsătorit și avea trei copii, dintre care două fete tinere. Poliția egipteană a arestat atacatorul, despre care localnicii spun că era cunoscut pentru abuzul verbal la adresa creștinilor și aruncarea cu pietre spre aceștia.

Un avocat, care a fost prezent când politia a interogat ulterior atacatorul, a declarat jurnaliștilor că atacatorul a spus că l-a ucis pe acel slujitor deoarece l-a simțit pe Allah spunându-i să-l omoare.

Membrii bisericii în care slujea Samaan au fost deranjați de un raport ulterior apărut pe un site egiptean de știri, citând Ministerul de Interne, care a susținut că atacatorul a avut probleme de sănătate mintală și a pus la îndoială faptul că atacul părea a fi un atac motivat religios.

Multe adunări creștine egiptene încă se închină în clădiri neautorizate, deoarece acestea au fost adesea imposibil de obținut de la autoritățile locale.

Cu toate acestea, la începutul lunii octombrie, un comitet guvernamental constituit pentru examinarea problemei s-a întâlnit pentru prima dată. În mai 2017, Parlamentul egiptean a modificat restricțiile draconice din perioada otomană privind construcția de biserici, dar mii de biserici sunt încă oficial neautorizate.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1

Close