PersecutiiStiri externe

Situatia crestinilor din Orientul Mijlociu – Vicarul Bagdadului cere sprijin in rugaciune

În ultimii 10 ani au fost ucise peste 1 000 de persoane din Biserica Anglicană „Saint George” din capitala Irakului, condusă de Canon Andrew White. Slujitorul britanic, supranumit Vicarul Bagdadului este una dintre principalele voci ale creștinilor din Irak. Acesta a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în urmă cu 15 ani, o boală care îi afectează vorbirea și mobilitatea.

biserica-din-irak

Creștinismul este prezent în această parte a lumii încă din primul secol. La mijlocul anilor 90, peste 1.2 milioane de creștini locuiau aici, dar din cauza războiului, a terorismului și a atacurilor directe asupra creștinilor, aproape 1 milion au părăsit țara, distrugând biserica. Cu toate acestea, Andrew White îi încurajează pe creștini să rămână în Irak.

În momentul în care luptătorii grupării SIIL au început să cucerească regiuni extinse din nordul Irakului, aceștia au oferit creștinilor patru opțiuni: să plece, să rămână și să plătească taxa islamică pentru necredincioși, să se convertească la islam, sau să moară. Majoritatea dintre ei au ales să plece.

Mulți dintre creștinii care au fugit de SIIL nu au găsit refugiu în marile tabere de refugiați, ci în micile zone din Erbil sau alte regiuni din Kurdistan.
Aici este locul în care se întâlnește una dintre bisericile lor pentru serviciul de închinare.Oamenii vin din Mosul și din orașul creștin Qaraqosh unde își împărtășesc povești similare despre SIIL.

Citește și:  Atac brutal al musulmanilor radicali, asupra doi crestini catolici, in Bangladesh

Creștinii din Irak cer sprijin în rugăciune credincioșilor din celelalte părți ale lumii deoarece au nevoi fizice, spirituale și emoționale. Au nevoie să ne rugăm pentru a trăi în pace și a experimenta pacea lui Isus.
Anul aceasta, echipa Alfa Omega TV a fost în Israel la marșul prilejuit de Sărbatoarea Corturilor care s-a desfășurat pe străzile Iersusalimului, unde l-au întâlnit pe Canon Andrew White. Acesta cheamă națiunea română să îi susțină în rugăciune în aceste vremuri, românii fiind printre cei care înțeleg cel mai bine suferința și condițiile dificile din perioada comunismului.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 593 – 29 noiembrie 2015. Ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 47

Close