Stiri externe

SIRIA: RECONSTRUIREA COMUNITĂȚII CREȘTINE

Siria este din nou centrul actualității. Afrin, orașul din nordul țării, se află sub bombardamentele armatei turce și aliaților săi. Această dramă ne aduce aminte de faptul că războiul continuă, precum și susținerea noastră față de creștinii sirieni.

Locuitorilor din Afrin le este foarte teamă. Unii fug, alții se ascund în adăposturi. Creștinii lansează un apel: «Rugați-vă împreună cu noi ca să se oprească bombardamentele și vărsarea de sânge. Rugați-vă pentru protecția noastră!»

În Siria, situația diferă de la un loc la altul. Două echipaje întoarse de la Alep povestesc: «În oraș este un mare contrast: distrugeri mari, vecine cu cartiere aproape intacte în care mai sunt buticuri și restaurante deschise. Am întâlnit creștini care fac o lucrare minunată cu susținerea organizației Porți Deschise.»

Reconstruirea locuințelor bineînțeles, însă înainte de toată reconstruirea comunității creștine din Orientul Mijlociu. Acesta este mesajul petiției «Speranță pentru Orientul Mijlociu» transmis la ONU la New York prin intermediul unei delegații de la Porți Deschise și Middle East Concern în dată de 10 decembrie 2017. Peste 808’000 de semnături au fost recoltate în întreaga lume. Unul dintre delegați ai Porților Deschise mărturisește: «Continuăm să lucrăm rugându-ne pentru o schimbare profundă în această regiune a lumii.»

Chiar în decembrie, creștinii sirieni s-au rugat împreună pentru țara lor. Biserici din diverse confesiuni creștine au participat la eveniment, fiind retransmis pe mai multe posturi de radio și canale TV din țară. «Cred că acest eveniment de rugăciune este un semn și un mesaj de unitate pentru țara noastră», a declarat un responsabil de biserică din Lattakia.

(Poză: Ajutoare de urgență în Alep)

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 41

Close