PersecutiiStiri externe

Siria – Miliția kurdă răpește creștini pentru a-i folosi drept recruți și însemnează casele creștine pentru a fi confiscate

În 19 ianuarie, șapte creștini au fost răpiți dintr-un oraș de forțele de securitate kurde. Reprezentanții locali au reușit să negocieze eliberarea a șase tineri răpiți, dar la momentul redactării, locul unde se află un tânăr de 20 de ani numit Saliba este încă necunoscut. La 31 ianuarie, doi studenți care mergeau să dea examenul au fost răpiți, iar creștinii din regiune au raportat că tinerii au fost luați de pe stradă.

Reprezentanții care au asigurat eliberarea a șase dintre creștinii răpiți la 19 ianuarie au fost informați că ei au fost predați miliției kurde YPG, care luptă împotriva armatei turce. Unul dintre negociatori a declarat că recrutarea forțată a tinerilor a făcut parte dintr-un proces mai larg de intimidare din partea forțelor kurde, care „doresc să renunțăm la patria noastră pentru a putea profita de mai multe proprietăți și terenuri”.

De asemenea, miliția kurdă a scris cu graffiti pe proprietățile creștine, susținând că acestea au fost „confiscate”, în scene care amintesc  de atacarea creștinilor din Mosul, nordul Irakului, în 2014, de către Statul Islamic.

Un creștin, care a încercat să facă publică pe YouTube confiscarea proprietăților, a declarat că miliția kurdă „a confiscat multe alte clădiri… confiscă mai degrabă decât protejează casele noastre din zonele Qamishli și Hassake și chiar ocupă sate întregi… tratându-ne ca pe niște cetățeni inferiori.”

Citește și:  SIRIA: Șapte creștini executați de musulmani, doi dintre ei fiind crucificați

Cereți protecția lui Dumnezeu peste creștinii sirieni din Qamishli și alte orașe aflate sub control kurd, ca Domnul să fie refugiul și cetățuia lor (Psalmul 91:2). Rugați-vă ca Saliba să fie eliberat curând și să nu fie forțat să lupte.

Fondul Barnabas

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 13

Close