PersecutiiStiri externe

Siria: Eradicarea crestinilor continua in ciuda razboiului

În 18 martie, familiile creștine din orașul sirian Afrin din nordul țării au fugit în ascunzători în 18 martie, când forțele turcești și rebelii sirieni au capturat orașul.

Rapoartele arată că satele din regiune au fost „curățate” de creștini și de alte minorități religioase, în timp ce forțele armate turcești și rebeli sirieni (unii dintre aceștia fiind jihadiști militanți) au înaintat, capturând orașul Afrin, aflat până atunci sub controlul miliției kurde. Un muncitor creștin a spus: „S-au făcut anunțuri că, dacă ucizi creștini, vei merge direct în Paradis.”

Activiștii creștini raportează că au loc „crime de război și purificare etnică”, în timp ce online au apărut videoclipuri cu conținut explicit, care arată trupuri de bărbați, femei și copii împrăștiate pe stradă. Un mediator ONU a declarat că situația „amintește de acțiunile inițiale ale ISIS în Irak” și „prefigurează curățarea etnică și genocidul”.

Turcia încearcă să înlăture controlul forțelor de securitate kurde asupra regiunii. În loc să-i protejeze pe creștini, miliția kurdă a fost cunoscută pentru răpirea creștinilor pentru a-i folosi ca recruți în lupta împotriva armatei turcești (a se vedea Buletinul nr. 32, martie 2018).

Mijlociți pentru creștinii rămași în Afrin; cereți ca Domnul, Cel Preaînalt, să-i salveze și să-i elibereze, căci ei se refugiază în El (Psalmul 7). Rugați-vă ca aprovizionarea cu apă a orașului Afrin să fie reluată – a fost întreruptă de armata turcă acum câteva săptămâni – și ca planurile jihadiștilor de a eradica prezența creștină în regiune să fie zădărnicite.

Citește și:  Elveţia: Acord de principiu între autorităţi cu privire la dreptul deţinuţilor la sinucidere asistată

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2

Close