PersecutiiStiri externe

Siria: 43 de crestini eliberati

Luni 22 februarie organizatia Statului Islamic a eliberat 43 de crestini asirieni, acestia fiind ultimii dintre cei 253 ostatici capturati  acum un an cand ISIS a atacat 35 de sate situate de-a lungul raului  Khabour in Nord-Estul Sirie.

300px-Syria_2015_0510100091

Dupa multe luni de negocieri,prin intermediul unor reprezentanti ai bisericii crestine siriene aproape toti ostatici au fost eliberati cu exceptia a doi barbati care au fost executati de terroristi.

Biserica asiriană  mulțumeste tuturor celor care i-au sprijinit, subliniind în același timp prejudiciul suferit de către comunitatea creștină,inclusiv distrugerea mijloacelor lor de trai.

Situația rămâne cumplită pentru creștinii care încă mai trăiesc în Siria,în special în zonele ocupate de organizatia  statului islamic.

” În prezent, este foarte dificil de a găsi un loc sigur. Grenadele explodeaza zi de zi iar  noi vedem in fiecare zi morti si raniti “, spune Edward pastor in Damasc.

El continuă: ” Îmi exprim recunoștința mea profundă creștinilor din întreaga lume care ne poarta pe noi crestinii sirieni in rugaciunile lor. Aceste rugaciuni  ne incurajeaza si la randul nostru noi incurajam pe crestinii sirieni.”

În toata aceasta  tragedie, pastorul Edward vede cum Dumnezeu răspunde la rugăciune : ” Recent,în timpul unei adunări pastorale,noi toți am confirmat că Domnul lucrează în țara noastră.Sa traiesti in  Siria nu este un sacrificiu,ci un privilegiu . Fiecare pastor isi risca viața,dar este vocația sa. Ceea ce Dumnezeu a făcut are un sens și ne întărește.”

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 74

Close