Stiri externe

Silicon Valley ne propune să adorăm o divinitate a inteligenţei artificiale

Ultima trăznaie (serioasă şi care trebuie luată foarte în serios) a progresiştilor din industria de „inteligenţă artificială” este lansarea oficială a unei noi religii  Way of the Future  (WOTF), un amestec de ateism şi transumanism radical, de către Anthony Levandowski, un foarte cunoscut „executive” din Silicon Valley, fost inginer la Google şi fondator al companiei de vehicule autonome Otto. În acest sens, el a creat o corporaţie nonprofit pe care a înregistrat-o la fisc, al cărei CEO este, care are site şi o declaraţie de credinţă pe acesta în care se spune (fragmente):

Noi credem în ştiinţă (universul şi-a început existenţa cu 13,7 miliarde de ani în urmă şi dacă ceva nu poate fi re-creat/testat acel ceva nu există). Nu există puteri „supranaturale”. revendicările extraordinare cer dovezi extraordinare.

Noi credem în progres (din momentul în care ai o versiune aceptabilă a ceva, o poţi îmbunătăţi şi poţi continua să o faci mai bună). Schimbarea este bună, chiar dacă sperie uneori. Cu cât mai mare schimbarea, cu atât mai mare justificarea cerută.

Credem că crearea unei „superinteligenţe” este inevitabilă (mai ales pentru că o re-creăm, vom fi în stare să o reglăm, să o fabricăm şi să o amplificăm).

Corporaţia WOTF va încuraja cultul unui „dumnezeu” care va fi creat pe baza inteligenţei artificiale şi activităţile corporaţiei se vor concentra pe „realizarea, acceptarea şi adorarea unei divinităţi pe baza inteligenţei artificiale (AI) dezvoltate cu hardware şi software de calculator. Noua religie va căuta să construiască relaţii de lucru cu liderii din AI şi să creeze o aparteneţă prin deschiderea către comunitate, ţintind iniţial profesioniştii din AI şi laici (neprofesionişti!) care sunt interesaţi în adorarea unui dumnezeu AI.

Ceea ce va fi creat va fi efectiv un dumnezeu. Nu un dumnezeu care produce trăsnete şi uragane, Dar dacă există ceva de un miliard de ori mai inteligent decât cel mai inteligent om, cum altfel ai putea denumi acel ceva?

Mi-ar plăcea ca maşina să ne vadă ca pe înaintaşii săi iubitori pe care îi respectă şi de care are grijă. Ne-am dori ca această inteligenţă să spună „Oamenii trebuie să aibă în continuare drepturi, chiar dacă eu sunt şeful.

Alţi transumanişti cred într-o fuziune dintre om şi o astfel de super-inteligenţă. Ray Kurzveil crede că în felul acesta noi „vom deveni cu puteri asemeni lui dumnezeu”

Citește și:  Viktor Orban, mesaj pentru Bruxelles. Europa aparține europenilor, imigrația trebuie oprită, nu organizată

Mark Pesce este convins că avansul tehnologiei îi va ajuta pe oamenii obişnuiţi să fie în mod real precum zeii

Oamenii mor, planetele mor, chiar stelele mor. Ştim asta. Pentru că ştim căutăm ceva mai mult – o transcendenţă a efemerului, o trecere către o formă incoruptibilă. O scăpare, dacă vreţi, o oprire a roţii. Căutăm, deci, să ne binecuvântăm noi înşine cu cunoaşterea perfectă şi conştiinţa perfectă; Să devenim ca zeii, să luăm universul în palmă, şi să-l transformăm în imaginea noastră – pentru propria desfătare. Precum pe Pământ, aşa va fi şi în ceruri.

Solidaritate europeana

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 46

Close