Stiri externe

Sexualizarea imaginii lui Iisus înviat într-un sigiliu de Paști

Site-ul al episcopilor germani a prezentat în tonuri cu tentă sexualizată un sigiliu de Paști al Vaticanului în care  este reprezentat Iisus Hristos înviat din morți, scrie LifesiteNews.

Katholisch.de, site-ul de știri al Conferinței Episcopilor Catolici din Germania, a postat un articol pe 28 februarie intitulat „Iisus cu mușchi pe Noul sigiliu al Vaticanului”. Autorul prezentarii imaginii de pe site spune că această reprezentare a lui Hristos va face inimile femeilor să tresalte, iar redarea Mântuitorului în această ipostază va eclipsa un cunoscut un prelat german, admirat de nemți pentru trăsăturile frumoase.

„Sigiliul de Paști cu un Iisus plin de mușchi, cu un trup tonifiat, venit parcă de la sala de gimnastică, va face ca inimile femeilor să bată mai repede și ca Georg Gänswein să fie considerat bătrân”, afirmă site-ul episcopilor germani.

Imaginea de pe sigiliu este realizată de pictorul spaniol Raúl Berzosa Fernandez. Artistul, bine cunoscut pentru temele sale religioase, a contribuit, de asemenea, la un sigiliu al Vaticanului din 2016, care celebra 80 de ani de la nașterea Papei Francisc.

LifeSiteNews notează că imaginea de pe acest sigiliu nu face decât să întărească o nouă paradigmă în teologia sexualității și a căsătoriei avansată de episcopii germani, dar nu numai de aceșta.

www.activenews.ro

Citește și:  O pictură cu ISUS negru va fi instalată în altarul celei mai vechi catedrale din Marea Britanie
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 85

Close