Stiri externe

Serviciile secrete din Germania recunosc că s-au înșelat în privinţa strategiei ISIS: “Şi-a înfiltrat oamenii printre refugiați”

Şeful serviciul de securitate internă al Germaniei, Hans-Georg Maassen, a declarat în cadrul unui interviu că autorităţile au evaluat greşit strategia folosită de Statul Islamic pentru a intra în ţară, precizând că situaţia securităţii interne este “extrem de gravă”.

refugiati22-480x266

Iniţial, serviciile de securitate au crezut că este puţin probabil ca ISIS să se folosească de valul de refugiaţi pentru a infiltra terorişti în Germania. „Am crezut că riscul este prea ridicat, că ei nu au nevoie să îşi infiltreze oamenii printre refugiaţi, dar au făcut-o”, recunoaşte şeful BfV, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.

Aproape 70% dintre refugiaţii care au pătruns în Germania nu au un paşaport valid şi au fost înregistraţi doar pe baza informaţiilor pe care ei le-au furnizat autorităţilor.

„Sunt preocupat de faptul că noi şi serviciile partenere am putea avea, de fapt, informaţii despre indivizi periculoşi în bazele noastre de date. Însă s-ar putea să nu realizăm că sunt aici pentru că au intrat cu identităţi false”, a spus Maassn, adăugând că atunci când vine vorba de Statul Islamic mai sunt “multe de învăţat”.

Statul Islamic nu se foloseşte de refugiaţi doar pentru a intra în ţară. Islamiştii radicali din Germania încearcă din răsputeri să recruteze tineri. Maasen a declarat căau avut loc aproximativ 300 de astfel de încercări.

“Mă îngrijoreză în special minorii neîsoţiţi, ei sunt ţina principală”, a precizat acesta, adăugând că există un potenţial mare de radicalizare în rândul lor.

Au existat numeroase cazuri când germanii care s-au întors din Siria aveau legături cu anumite atacuri, dar că, în prezent, nu există informaţii cu privire la plănuirea unor atacuri teroriste în Germania.

Citește și:  Numarul vrajitoarelor creste dramatic in SUA, deoarece generatia millennials respinge crestinismul

Întrebat câţi islamişti foarte periculoşi se află acum în Germania, şeful BfV a declarat că în jur de 1.100 de oameni reprezintă risc de a declanşa acţiuni teroriste. El a subliniat că situaţia securităţii în Germania este „foarte gravă”, mai ales după ce ISIS a menţionat Berlinul că potenţială ţinta, într-un recent video de propagandă.

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 68

Close
<