Stiri interne

Se desfac ițele din jurul pastorului Florin Ianovici

Încet încet se desfac ițele din jurul pastorului Ianovici, împletite cu dibăcie de pastorul 2, adică de Ștefan Ivan. La început nu am dat atenție unor persoane care încercau să-mi vorbească despre acesta și despre tristețea unei biserici total bulversate, Betel București.  Eram focusată spre cei care îl atacau pe pastor în față. Nu-mi imaginam că există o persoană atât de obsedată de locul întâi  în conducerea Betelului. Astăzi m-am edificat.

Am ales două postări din blogul personal al lui Ștefan Ivan, din care am spicuit câte ceva și le redau mai jos. Citiți cu atenție.

9 Martie 2017 stefanivan Lupta cu gândurile
https://stefanivan.wordpress.com/2017/03/09/lupta-cu-gandurile/

Majoritatea temerilor sunt izvorate din ingrijorari legitime. Si totusi, daca nu sunt tinute sub control, temerile acestea se transforma in obsesii.

24 Februarie 2017 stefanivan Certitudini

<https://stefanivan.wordpress.com/2017/02/24/certitudini-5/
<
Ca sa iti urmezi visurile trebuie sa actionezi. Actioneaza pentru a-ti urma visul sau il vei pierde. Actioneaza tu sau vei fi obiectul actiunii altora.

Daca nu esti in posesia a ceea ce-ti doresti gandeste-te cum sa-l creezi. Dumnezeu iti va lumina calea. Sansa vietii tale, usa spre visurile tale este deschisa,

calea spre un anumit scop ti se poate revela in orice clipa. Fii gata pentru ea. Fa tot ce trebuie sa faci. Invata tot ce trebuie sa stii.

Daca nu bate nimeni la usa ta, bate tu la cateva usi. Intr-o zi vei pasi in viata pe care ti-o doresti. Fii gata sa urci pe baricade ca sa prinzi momentul.
Totul tine de perspectiva. Nu te poti ascunde de viata. Vei primi unele lovituri. Vei fi frustrat, suparat si trist te indemn totusi sa refuzi disperarea si amaraciunea.
>Poti fi inghitit de valul urias sau poti calari pe coama lui spre mal. Tot astfel, evenimentele dificile din viata ta te pot dobora la pamant sau te pot inalta.
Daca poti respira fii recunoscator. Foloseste acest sentiment de multumire pentru a te inalta deasupra depresiei si amaraciunii.
Fa un pas, apoi urmatorul, ia-ti avantul necesar si construieste o viata pe care sa o traiesti cu placere.

Asta scrie pastorul 2 de la Betel, Stefan Ivan. Am citit și am rămas preț de câteva minute blocată de dorința acestui om, care chinuit de obsesia de a deveni pastor prim la Betel își dă arama pe față, fără să sesizeze asta, așa la plesneală, poate cu gând să dea o replică cuiva…dar neținând cont că netul este cale de acces pentru toți și că aici oricât te-ai ascunde umbrele ies….și te pătează.

Omul ăsta are un nume predestinat, așa ai spune la prima vedere. Îl cheamă Ștefan și pe noi ne duce gândul la martirul zdrobit de pietre, din dragoste pentru Isus, dar Ștefan Ivan parcă nu are nimic în comun cu eroul biblic. Păcat. El a ales să arunce, nu să primească, vorbe nu pietre, căci între timp umanitatea a mai progresat în tactici și viclenii așa că luptele nu mai sunt la vedere ci în subteran. El, acest Ștefan , robit de ambiții pământești, gelos și obsedat de harul pastorului Ianovici a mânuit zvonuri false, luptând, uneltind cu alții la fel de invidioși , pe la spatele acestuia, cu gândul că este vremea să devină el, Ștefan Ivan, pastor Mare și Sfânt, așa ca să i se ducă vestea… Inițial nici nu am bănuit, că acesta luptă pentru scaunul de la Betel, acolo unde Florin Ianovici a depus efort lacrimi și timp pentru a consolida biserica de …cam cincisprezece ani. Așa spun informațiile pe care le-am primit de la unii membri de la Betel, care sunt efectiv bulversați, triști și descumpăniți la gândul că își pot pierde pastorul drag și că Ivan îi va lua locul prin uneltirile cu o parte a comitetului de la Betel și susținerea Comitetului Executiv al Cultului Penticostal. De obicei nu mă las influențată de nimeni, aleg să-mi fac o părere personală asupra cuiva, așa că am vrut să -l cunosc măcar puțin pe Ștefan Ivan, am intrat pe blogul lui și am citit unele postări, știind în prealabil că obsesiile nu pot fi ținute ascunse , ci ele ies ca uleiul la suprafața apei în caracterul fiecăruia dintre noi în tot ce facem și în special în scrierile noastre. Isus însuși spune în Matei 12

Citește și:  STRIGATOR LA CER! Biserica Ortodoxă Română vinde țigări și alcool.

36. Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.

37. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.”

Încă de anul trecut am fost abordată de câteva persoane care m-au întrebat de ce mă implic în cazul pastorului Ianovici? Avem un grad de rudenie, sau îl cunosc așa bine?
Vă răspund tuturor ca Domnului: Nu l-am întâlnit niciodată pe pastor și nici nu avem nici un grad de rudenie, sau …cred că avem, da, avem, căci suntem frați, amândoi avem același Tată pe Dumnezeul cerului și al pământului. Nu ne-am văzut încă, dar îmi doresc acest lucru și sper ca anul acesta să am bucuria să-l cunosc personal pe Pastorul Ianovici, fratele meu drag, care prin harul dat de Dumnezeu, m-a înviorat în clipe de cumpănă, prin predicile sale de pe net.

Acum cu suspendarea lui, i-am descoperit și o altă latură a caracterului de adevărat creștin, aceea de a se smeri în fața lui Dumnezeu, a conducerii cultului și de ce nu în fața noastră a oamenilor credincioși care i-am admirat puterea în slăbiciuni , în încercări în dorința de a sta în ascultare de Dumnezeu. L-am glorificat pe Domnul Isus pentru acest om, care fără să știe va rămâne pentru noi un exemplu minunat, indiferent de cum vor decurge lucrurile de aici încolo. Lucrez în virtual din 2008 și am citit despre multe lucruri, dar mai hulit, mai înjosit mai murdărit prin diverse comentarii , nu am mai întâlnit niciun om, pînă la pastorul Ianovici. M-a uimit tăria de caracter, cu care a ales mai degrabă să tacă, să suporte mizerii, ofense fel de fel, de la oameni de joasă speță, unii bolnavi la cap, alții bolnavi în suflet, fără să riposteze.
El s-a smerit, Dumnezeu îl va înălța! Împreună cu grupul Alături de Florin Ianovici, voi continua să-l susțin cu post și rugăciune.Cât despre Ștefan Ivan…timpul ne va arăta tot ce acum este mascat, abia schițat… Dar un lucru este cert: Obsesia lui Ștefan Ivan este Florin Ianovici. Contra lui luptă cu viclenie și abilitate, să-i ocupe locul, de ani buni. Ce fel de pastor vrea să fie domnul Ștefan, dacă nu a avut niciodată inițiativa unei rugăciuni cu toată biserica pentru Florin Ianovici? Chiar dacă acesta ar fi fost considerat cel mai păcătos om din biserică, chiar nu s-a simțit necesitatea unei singure rugăciuni măcar? A fi pastor e lucru mare la propriu căci te lupți pentru sufletele aflate în impas, în situații disperate, cercetezi, vizitezi, încurajezi, faci apel la post și rugăciune cu biserica. Pastorul meu, spre ex. dacă-l sunăm la miezul nopții nu pregetă să vină, de la oarecare depărtare, să ne încurajeze, să se roage, să plângă cu noi și pentru noi. Așa se comportă un pastor adevărat. A fi pastor nu înseamnă doar să rânjești fals la amvon și să predici când nimic nu ai a spune. Sau să spui de Dragostea lui Isus pe care  n-ai simțit-o niciodată, căci să plîngi cu cei ce plâng este o mare virtute, este parte din Dumnezeu care ne-a iubit până la jertfă, deși nimeni nu a meritat asta. El, Ștefan Ivan, se crede a fi mai curat, mai sfânt mai apreciat de divinitate, ( atitudinea fariseului din scriptură). Săracul de el, vai săracul, crede că nimeni nu-i cunoaște ambiția care a ajuns obsesie: să-l strivească pe Ianovici să se ridice el, Ștefan Ivan, indistructibil, incoruptibil, Mare și Sfânt, precum domnitorul Ștefan cel Mare. Eu pe Ivan l-am perceput ca pe un om slab, căci oamenii tari, cinstiți, sunt aleși și puși deoparte de Domnul, la antipod sunt cei slabi, dar obsedați de funcții înalte, care fac orice să-și atingă scopul secret. Și s-a văzut clar că a folosit toate pârghiile ca pastorul Florin Ianovici să fie discreditat, anihilat, strivit. Dacă nu a reușit, complotînd cu alții, cu  mărturia acelei Niță Adriana, s-a acționat pe alte căi,  s-au găsit alte chichițe, doar doar va fi distrus și locul lui să rămână liber…să se cațere el liniștit pe munca altuia și să-și împlinească ambițiile ascunse.
Totuși, nimeni nu se poate ascunde de fața lui Dumnezeu PS. 139. Unde ambiția se tolerează și se sprijinește tacit, unde se calcă peste suflete, unde mândria și invidia a ajuns să facă victime, Dumnezeu nu poate să-și facă simțită prezența, El Sfânt, Sfânt, Sfânt, de trei ori Sfânt.  Sper ca în al doisprezecelea ceas, Ștefan Ivan să se reculeagă și să se smerească în fața Domnului. Mă rog ca să-i fie iertată atitudinea și faptele nedemne de un creștin, care se vrea a fi în fruntea poporului, a  unei biserici care de fapt nu-l vrea în fruntea ei. Dar ce-i pasă lui de biserică? A ales replica lui Lăpușneanu, pe care și-o amintește de pe băncile școlii: dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau….
Dumnezeu să aibă milă de Betel!

Citește și:  Miting pentru viata la Ploiesti

hailaplimbare.blogspot.fr

Tags

8 Comments

 1. Dupa indemnurile luate de voi de pe blogul lui Stefan Ivan se vede ca acest “Pãstor” nu este calauzit de Duhul Domnului ci dupa firea lui…. “Daca nu esti in posesia a ceea ce-ti doresti gandeste-te cum sa-l creezi. Dumnezeu iti va lumina calea. Sansa vietii tale, usa spre visurile tale este deschisa,
  calea spre un anumit scop ti se poate revela in orice clipa. Fii gata pentru ea. Fa tot ce trebuie sa faci. Invata tot ce trebuie sa stii.” Ce ar fi sa ne intrebam daca ceea ce vrem sa ” posedam” este si dupa voia Domnului? Ce spune fratele nostru “Pãstor”?

  1. Am fost cam dură în afirmațiile mele și îmi pare rău, dar nu am avut de ales. Adevărul este dureros dar trebuie spus. Am aflat multe de la membri Betelului și nu am scris nimic până nu am intrat pe blogul lui Ștefan și m-a șocat să văd că el însuși concluziona cele spuse de membri … Așa am ajuns să-mi formez opinia. Dumnezeu să binecuvânteze Betelul și să ierte răutatea din mijlocul adunării celor sfinți.

 2. Urat lucru DACA e adevarat. Dar mai urat de atat este ca o femeiesa scrie cu asemenea nerusinare despre un uns al Domnului, pe care nu stim DACA e asa cum ne este expus. Ar trebui sa ne crape obrazul de rusine, deoarce mai citeste vre-un om din afara sferei asteia si se cruceste pe buna dreptate. Unsii Domnului trebuiesc pretuiti din pricina lucrarii lor, asa incat noi cei de rand nici macar sa nu ne gandim la lucruri rele despre ei, asa spune Biblia cucoana draga. Pune mana si citeste Cuvantul, ingrijeste de barbatu’ dumneatale si de copii si daca te caiesti o sa ai sanse sa vezi adevaratii pocaiti in Raiul lui Dumnezeu.

 3. Nu stiu cine v-a pus pe dvs sa otraviti inimile oamenilor cu asemenea cuvinte de barfa.

  “„Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase; sunt șoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă. Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.”
  ‭‭Romani‬ ‭1:29-32‬ ‭VDC‬‬
  http://bible.com/191/rom.1.29-32.vdc

  Daca aveti ceva personal de spus, ziceti-i lui personal nu prin intermediul FB-ului.

  Am ajuns mai ceva ca cei fin lume. Ne judecam si improscam cu noroiul mintii noastre imaginare de multe ori.

  Nu inteleg de ce publicati lucruri care nu va privesc. Aaa, de dragul audientei…

  E treaba bisericii si a membrilor ei sa isi rezolve, aleaga, voteze pastorii.

  Vai ce am ajuns. Sa ne hartuim cu barfe slujitorii. Ba pe Ianovoco, ba pe Ivan, etc

 4. Sper că v-ați dumirit oareșcât…ca să zic așa mai popular. Nu mai acuzați dragile mele până nu sunteți sigure. Eu am scris ce am aflat de la membri Betelului care îl respectă și îl iubesc pe pastorul Florin Ianovici. Am ascultat diverse păreri, apoi am scris. Îmi pare rău să vă fi supărat cu scrisul meu, dar se pare că am scris adevărul. Pace și har să aveți din belșugul Dragostei Lui!

 5. Si chiar daca ai avea dreptate nu trebuia sa expui asemenea lucruri pe FB nu ajuta la nimic,ba mai mult cei din afara vor rade de noi, si pana la urma cine suntem noi sa judecam pe unul sau pe celalalt eu il cunosc de mai bine de 20 de ani pe Florin si nu imi permit sa imi dau cu parerea,toti suntem oameni si avem greseli inaintea lui Dumnezeu, doar El este acela care stie adevarul si de o parte si de alta si doar El are dreptul sa judece si sa faca dreptate.

 6. Ianovici s-a culcat cu aceea sora si chiar daca nu e asa ceva tot a fost intre cei doi. E cert acest lucru… Asa e, ce sa-i faci, sa-l ierte Domnul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 32

Close