EducatieStiri externe

Scoția devine prima țară care sprijină predarea problemelor LGBT în școli

Potrivit hotnews Scoția va deveni prima țară din lume care va include problemele legate de LGBT în programele școlare, după ce guvernul a acceptat recomandările făcute de un grup de conducere de vârf, scrie CNN. 

Prim-ministrul adjunct, John Swinney, a declarat joi că școlile de stat din Scoția vor fi obligate să educe elevii cu privire la problemele legate de lesbiene, homosexuali, transsexuali și intersexualitate, inclusiv istoria, terminologia și identitatea LGBT, precum și modalitățile de combatere a homofobiei și prejudecăților.

Alte recomandări includ furnizarea de programe gratuite de instruire pentru profesori și oferirea de materiale didactice noi pentru abordarea problemelor LGBT.

“Sistemul nostru educațional trebuie să sprijine toată lumea pentru a-și atinge potențialul”, a spus Swinney. “De aceea este esențial ca programa școlară să fie la fel de diversă ca și tinerii care învață în școlile noastre. “Recomandările pe care le-am acceptat nu vor îmbunătăți numai experiența de învățare a tinerilor LGBT, ci vor sprijini pe toți cursanții să-și celebreze diferențele, să promoveze înțelegerea și să încurajeze incluziunea”.

Mișcarea guvernului scoțian vine după ce grupul care militează pentru introducerea educației LGBT a publicat un raport care prezintă 33 de recomandări cu privire la modul de combatere a hărțuirii LGBT în școli.

Co-fondatorul mișcării, Jordan Daly, a descris decizia guvernului scoțian de a adopta aceste recomandări în întregime ca o “victorie monumentală”.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 78 =

Close