Stiri externe

Școală catolică, obligată să renunțe la cuvintele „mamă” și „tată”: Discriminează cuplurile gay

O școală catolică a fost obligată să renunțe la noțiunile de „mamă” și „tată” din formularele de admitere, după ce un părinte a acuzat instituția că ar discrimina cuplurile de același sex, cât și familiile monoparentale și părinții vitregi.

Școala primară Holy Ghost din sudul Londrei acceptă, anual, 30 de elevi. În acest an, însă, au existat 48 de candidați, însă unii dintre ei au fost respinși, din cauza informațiilor neclare. Astfel,  un părinte s-a plâns că, în formularul de admitere se solicita religia mamei și a tatălui, acuzând astfel instituția de discriminare, informează Daily Mail.

Invocând o lege care interzice instituțiilor să solicite informații care nu sunt necesare pentru admitere, autoritățile competente au decis că este suficient ca reprezentanții instituției să ceară informații privind cultul religios la care aderă doar unul dintre părinți, astfel că termenii „mamă” și „tată” sunt restrictivi, recomandat fiind cel „părinte”.

După acest scandal, și alte două școli au fost nevoite să își revizuiască formularele de admitere.

Un purtător de cuvânt al Serviciului pentru educație catolică a precizat: „Ne așteptăm ca toate școlile catolice să se conformeze codului de admitere și vom depune eforturi pentru ca acest lucru să se întâmple. În marea majoritate a cazurilor, elevii au fost respinși din cauză că informațiile nu au fost suficient de clare”.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și:  Pavaje din pietre funerare evreieşti descoperite în Praga

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Close