Stiri externe

Scăpați de sub teroarea ISIS, puținii creștini rămași în Irak se pregătesc să întâmpine Crăciunul. Pentru prima dată în ultimii doi au răsunat clopotele unor biserici

În 2003, în Irak trăiau aproximativ 1,6 milioane de creștini. Astăzi mai sunt doar 150.000.

În una dintre cele mai vechi așezări creștine ale Orientului Mijlociu, creștinii asirieni, puținii rămași după un război devstator și terorii impuse în ultimii ani de ISIS, se pregătesc să sărbătorească Nașterea Domnului. Pentru ei este al treilea Crăciun printre ruine și devastările lăsate în urmă de jihadiștii Statului Islamic. Și după ce mulți au fost nevoiți să ia drumul pribegiei, ca refugiați.

În 2003, la începutul invaziei americane în Irak in această țară trăiau aproximativ 1,6 milioane dee creștini, majoritatea membri ai comunității creștine asiriene și ai Bisericii Catolice Caldeene, așezați în special în regiunea Bagdadului și a Câmpiei Ninive, în jurul orașului Mosul. Expansiunea Statului Islamic, începută în 2014, prin înființarea unui Califat islamic, prin prigonirea creștinilor, a dus la scădarea dramtică a celor care nu au renunțat la creșinism pentru islam, scrie Jerusalem Post.

https://youtu.be/Sq2JS6cGhqk

Citeste mai mult pe: www.activenews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 60

Close