Stiri externe

Scandal la catolici! Papa Ioan Paul al II-lea ucis după un sex oral

Autoritățile poloneze au deschis o anchetă față de o piesă de teatru, catalogată ca fiind o adevărată blasfemie la memoria Papei Ioan Paul al II-lea, sanctificat în anul 2014. Procurorul Lukasz Lapczynski , cel care se ocupă de investigarea acestui caz, a declarat că piesa de teatru se numește “Blestemul” și va fi interpretată la teatrul varșovian Powszechny.

Scenele sunt o considerate defăimătoare pentru lumea monahilor. Spectacolul prezintă în prim plan un manechin, de dimensiunile unei ființe adevărate, ce-l întruchipează pe Papa Ioan Paul al II-lea. Manechinul este îmbrăcat în veșminte albe. Nimic neobișnuit până acum, însă episodul profanator de abia acum urmează. Lângă silueta Papei apare o femeie care mimează un act intim, iar apoi manechinul este spânzurat cu o funie. La gât poartă o tăbliță cu mesajul: “Protectorul pedofililor”, scrie evz.ro.

Cel care a gândit întregul scenariu este regizorul croat, Oliver Frljic, care a avut ca sursă de inspirație textele lui Stanislaw Wispianski, un cunoscut autor, din secolul XIX-lea. Tematica abordată se centrează pe prezentarea relațiilor dintre poporul polonez și Biserica Catolică.

 În lucrarea sa, Wispianski povestește despre cazul unei femei care a avut doi copii cu un preot catolic. Femeia locuia într-un sătuc polonez, iar pentru faptele sale, locuitorii au cerut pedeapsa cu moartea. Aceștia o învinuiau că seceta ce s-a abătut asupra recoltelor, este doar o consecință a actelor sale imorale.

#Papa Ioan Paul al II-lea s-a născut la data de 18 mai 1920, în Polonia și a decedat la 2 aprilie 2005. A ocupat funcția de Papă al Bisericii Catolice și episcop al Romei, fiind considerat unul dintre cei mai lungi pontificate din istorie. În anul 1981, a fost victima unui atentat, ce a avut loc în Piața Sfântului Petru.

Citește și:  RĂZBOI ÎN ISRAEL: morţi şi răniţi în Fâşia Gaza

Autorul atacului, Mehmet Ali Agca, a încercat să-l ucidă pe Papă prin împușcare. Din fericire, momentul nu s-a transformat în tragedie, și liderul Bisericii a scăpat cu viață. Mai mult, conducătorul Bisericii Catolice l-a iertat pe agresor, anunțând gestul său în mod public.

ro.blastingnews.com

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 33

Close