Istoria CrestinismuluiStiri externeVideo

S-a descoperit un clopotel de aur de pe vremea lui Isus

Nu departe de palatul lui Irod, arheologii au descoperit un clopotel de aur foarte rar, care se crede ca facea parte din vesmintele preotilor de pe vremea lui Isus.

Acesta este sunetul unui clopotel de aur vechi de 2 000 de ani.

„Atunci cand barbatul umbla cu clopotelul legat de haina, toata lumea ii remarca aparitia. Nu facea galagie, dar era suficient pentru a atrage respectul acelui barbat.”

Arheologii au descoperit clopotelul in timp ce dezgropau un canal de drenaj vechi. Acesta pornea de la Scaldatoarea Siloam si continua pe sub pamant pana intr-o zona aproape de Zidul Plangerii, numit Arcul lui Robinson.

Pe acolo ar fi intrat inchinatorii evrei pe Muntele Sionului, in vremea lui Isus.

„Am gasit acest clopotel sub strada principala a Ierusalimului din perioada celui de-al Doilea Templu.”

Clopotelul are o mica bucla in varf, cu ajutorul careia se atasa de haina unei persoane bogate. Biblia descrie mantaua lui Aaron, marele preot, astfel: „Pe margine, de jur imprejurul tiviturii, sa pui niste rodii de culoare albastra, purpurie si caramizie, presarate cu clopotei de aur.

Arheologul sef, Eli Shukron, spune ca nu au cum sa afle exact daca acest clopotel provine de la o mantie preoteasca: „Ar putea fi de la oricine, dar cred ca e de la cineva cu o pozitie inalta din Ierusalimul celui de-al Doilea Templu.”

Citește și:  Mobilizare ortodoxă împotriva „căsătoriilor homosexuale”

El crede ca acel clopotel s-ar fi desprins de pe haina barbatului si a cazut in canal: „Dupa 2 000 de ani, noi lucram din greu la tunelurile Ierusalimului si iata, dupa 2 000 de ani, am gasit acel clopotel in tunel.”

Tunelul s-a deschis publicului la sfarsitul verii. Shukron spune ca descoperirile precum acest clopote

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 256 – decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 25 =

Close