Video

Rona Hartner, o tornadă de laude estice închinate Domnului

Aleteia: Am putea spune că ultimul album al dumneavoastră, “The Balkanic  Gospel”, este cel mai spiritual dintre toate?

Rona Hartner: Da, de fapt, am putea spune asta. Deoarece după convertire, în toate albumele, am dedica o melodie lui Dumnezeu și pe scenă am dat mărturie despre credința mea atât cât am putut. Dar acest album este primul dedicat în întregime Domnului.

rona-5867

Am lucrat la el timp de 11 ani, pentru că nu am dorit să fie ceva pe jumătate făcut, din contră am dorit să-mi exprim prin el toată credința. Acest album, de asemenea, mi-a permis să-mi împărtășesc propria viziune despre spiritualitate. Cred că este cel mai reușit album: l-am produs eu, așa că am avut toată libertatea și mi-am permis să înregistrez exact genul de muzică dorit.

Cum v-ați elaborat stilul muzical?

Am vrut să-mi creez propria identitate muzicală, fiind într-un fel un “OZN” pe scena muzicală creștină. Am început să cânt rock, dar am ajuns la concluzia că nu era în armonie cu spiritul Evangheliei. În cele din urmă muzica din Est, cu sunetele festive, părea să se acorde perfect cu mesajul lui Cristos. Ani buni am căutat un grup instrumental care să poată face acest lucru, așa că am făcut cunoștință cu Zuralia Orchestra, o formație românească de reputație internațională. Îmbinând muzica lor cu muzica gospel, a ieșit ceva frumos. Această muzică de fanfară seamănă foarte mult cu cea franțuzească, oferind un efect “de sărbătoare sătească”, lucru pe care mi l-am dorit foarte mult.

Citește și:  SUA: Parintii pierd custodia fiicei deoarece se opun deciziei sale de a-si schimba sexul …

Ce grupuri creștine vă plac?

Îmi place Watchers, care v-a cânta în prima parte a concertului meu din 4 noiembrie. Sunt incredibil de sinceri! De asemenea, apreciez foarte mult grupul Impact … Ceea ce se întâmplă pe scena creștină de astăzi este pur și simplu uimitor. Am avut ocazia de a participa la cea mai recentă ediție a premiilor Angels. Printre toate aceste grupuri predomina un adevărat spirit de fraternitate. Nu a fost absolut nici o competiție, spre deosebire de toate celelalte evenimente muzicale la care am participat!

Când și cum ați devenit credincioasă?

M-am convertit în urma predicii preotului paroh de la Catedrala Sfântul Iosif din București, la vârsta de 17 ani. Acest preot s-a adresat publicului, spunând: “Dacă nu puteți crede în Dumnezeu, iubiți pe cineva în mod profund. Prin această iubire, veți întâlni pe Dumnezeu.” Astfel, am realizat că Dumnezeu este dragoste și am cerut imediat să mă botez. Eu care am băut, am fumat foarte mult, peste noapte am oprit totul. Am fost o fată foarte timidă și am devenit, în ciuda tuturor așteptărilor, un artist … Transformarea a fost atât de impresionantă încât întreaga mea familie a cerut să fie botezată.

Există un anumit sfânt care vă inspiră?

Sfânta Rita este cu mine în fiecare zi: timp de un an din viața mea, tot ceea ce  i-am cerut mi s-a oferit în mod sistematic. Până într-o zi, când a fost ea cea care mi-a cerut să merg în fața celorlalți pentru a da mărturie. Ea m-a încredințat Fecioarei Maria care mi-a inspirat următoarele cuvinte pentru a le pune în practică “curată, lumină și senină.” De îndată ce am știut ce înseamnă aceste cuvinte, le-am pus în practică. Din acel moment sunt la școala  Fecioarei, iar acum sunt laic consacrat Preasfintei Inimi ca adorator în Bazilica Sacré-Cœur  de pe Montmartre din Paris.

Citește și:  Mapamond crestin – 27 septembrie 2014

Sursa:aleteia.org via e-communio.ro

Tags

un comentariu

  1. …cata inselaciune… “sfanta Rita este cu ea”… este pur si simplu inselata de satan si ea nu shtie.
    …acest cult demonic catolicismul face prapad printre sufletele celor naivi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 74

Close