SocialVideo

Românca din Finlanda îndepărtată violent de copiii ei cere ajutorul autorităților

Strigătul de ajutor al româncei din Finlanda care a fost lovită în faţa copiilor de poliţiştii veniţi să-i ia pe cei mici şi să-i ducă într-un centru social, a şocat România. Bunicii copiilor au aflat de la televizor prin ce trec fiica şi nepoţii lor. Rudele sunt revoltate de cele intâmplate.

Strigătul de ajutor al româncei din Finlanda care a fost lovită în faţa copiilor de poliţiştii veniţi să-i ia pe cei mici şi să-i ducă într-un centru social, a şocat România. Bunicii copiilor au aflat de la televizor prin ce trec fiica şi nepoţii lor. Rudele sunt revoltate de cele intâmplate

Totul, din cauza fostului soţ, care s-a plâns în instanţă că mama vrea să fugă din ţară. Ambasada a aflat de cazul femeii, medic în Finlanda, şi s-a oferit să o ajute cu avocaţi.

Cameliei îi sunt smulşi de lângă ea copiii. Un băiat şi o fetiţă de nici zece ani ţipă, plâng şi nu înţeleg de ce trei oameni străini le lovesc mama, o ţin de mâini şi de picioare. O aruncă pe podea, iar pe ei îi scot cu forţa din casă. Totul în faţa surorii mai mari de 14 ani pe care mama o are din prima căsătorie.

Camelia a apucat doar să-şi cheme vecinii în ajutor. Ei şi fata de 14 ani au filmat totul. E răzbunarea soţului finlandez, spune femeia. Camelia, medic de profesie, a divorţat după ce ani în şir bărbatul a bătut-o. Şi ea, şi copiii ei au fost ameninţaţi cu moartea.

Şocaţi, bunicii copiilor au aflat de la televizor ce s-a întâmplat în casa fiicei lor. Ca să obţină copiii, fostul soţ a acuzat-o că vrea să fugă cu ei din ţară.

De câteva zile, copiii sunt ţinuţi într-un centru social. Singură într-o ţară străină, românca a cerut ajutorul reporterilor Observator.

Ambasada a aflat de drama Cameliei şi de cum i-au fost luaţi copiii de autorităţile finlandeze. A pregătit deja o listă de avocaţi care o pot ajuta pe româncă să-şi ia copiii din centrul de plasament.

Ambasada României la Helsinki cunoaşte situaţia femeii cu dublă cetăţenie, română şi finlandeză, ai cărei copii ar fi fost preluaţi abuziv de către autorităţile din localitatea Tampere, Finlanda. Consulul ambasadei a pus la dispoziţia cetăţenei române o listă de avocaţi care au drept de practică pe teritoriul finlandez şi care o pot reprezenta în faţa instanţelor de judecată ale statului finlandez, inclusiv în ceea ce priveşte exercitarea căilor de atac împotriva hotărârii judecătoreşti.”

Femeia susţine că fostului soţ i-a fost încredinţată custodia celor mici, fără martori şi fără proces.

observator.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close