Stiri externe

Ritualuri musulmane barbare în centrul Londrei, deși în țările arabe sunt interzise

Un ritual barbar de autoflagelare, cunoscut sub numele de Zanjeer Zani, a ingrozit Londra. Aceasta practica barbara a fost interzisa pana si in ultrareligiosul Iran, insa astfel de scene au avut loc nu in Irak, Iran sau oriunde altundeva in Orientul Mijlociu, ci chiar in Marea Britanie.

flagelare2-480x263

Luna trecuta, o instanta londoneza a ajuns la capatul unei actiuni legale, care interzice unui grup extremist de 14 persoane sa mai efectueze acest ritual intr-o moschee din sudul Londrei.

 

Imaginile grafice fac parte dintr-un film descoperit de The Mail on Sunday in 2013, avavnd loc intr-o moschee siita care se afla aproape de o biserica. Acest eveniment a condus la initierea actiunii legale descrisa mai sus.

Conform oficialilor moscheii, grupul face asta in fiecare an, fara permisiunea celor de la moschee. Materialul video arata cum mai multi barbati autoflageleaza cu bice si lame curbate. Fiecare rosteste neincetat numele imamului Hussein, nepotul profetului Mahommed, scrie Daily Mail.

Hussein a fost ucis intr-o batalie in secolul al 7-lea, in Karbala, iar Zanjeer Zani este o modalitate de a comemora moartea sa, cunoscuta si ca Ziua Ashurah. Ceremonii similare au mai avut loc intr-o serie de moschei siite din Marea Britanie.

Practica nu este una universala printre musulmanii siiti, ea facand obiectul unor dezbateri aprinse in intreaga lume islamica.Una dintre persoanele amintite in documentele judiciare, un om de afaceri de 47 de ani, a spus sfidator ca altii ar putea continua ritualul, cand Ziua Ashura va veni in luna octombrie. Autoflagelarea s-a practicat si in religia crestina.

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close