Stiri externe

REZULTATE ALEGERI SUA 2016. DONALD TRUMP A CÂȘTIGAT ALEGERILE DIN SUA!

REZULTATE ALEGERI SUA 2016. Numărarea voturilor s-a terminat iar cele mai importante publicații americane titrează că Donald Trump este cel de-al 45-lea președinte al SUA.

Contracandidata sa, Hillay Clinton, și-a acceptat înfrângerea și l-a felicitat, telefonic, pe noul lider de la Casa Albă. Rezultatele acestor alegeri provoacă însă îngrijorare la nivel mondial, dat fiind caracterul imprevizibil, irascibil și agresiv al celebrului magnat american. Mulți dintre telespectatori au remarcat un ușor tremur în vocea prezentatorilor de la CNN, post de televiziune care a susținut-o frenetic pe democrata Hillary Clinton pe tot parcursul campaniei electorale.

Dolarul american a scăzut cu 2% iar pierderile se adâncesc pe bursele asiatice. Președintele Barack Obama încearcă să calmeze spiritele.

REZULTATE ALEGERI SUA

UPDATE ora 9.30. Donald Trump a depășit cu 6 electori numărul necesar pentru a ajunge președintele SUA. Potrivit Washington Post, republicanul ar avea 276 de electori în favoarea sa, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a Casa Albă.

UPDATE ora 9.20. Magnatul american Donald Trump a ajuns la sediul de campanie – hotelul Midtown Hilton – și urmează să țină un discurs, transmite BBC.

UPDATE ora 8.50. Donald Trump are 267 de electori iar Hillary Clinton, doar 215. Candidatul republican mai are nevoie doar de 3 electori pentru a deveni președintele Statelor Unite. La CNN se plânge în direct. Analistul Van Jones pentru CNN: ”Mulți mericani se întreabă la această oră: Cum să le explic asta copiilor mei?! Am prieteni, musulmani, care îmi scriu continuu și-mi cer să le spun dacă să plece peste hotare. Ne este frică de micul dejun din dimineața de 9 noiembrie”.

Citește și:  Israelul înregistrează o ușoară scădere a exportului de armament

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta, a precizat că democrații nu vor face declarații în această noapte și a îndemnat pe toată lumea să meargă la culcare. ”Încă numărăm voturile și fiecare vot contează. Nu vom declara nimic în această noapte”, a precizat Podesta, potrivit BBC. Asta înseamnă că Hillary Clinton nu se va recunoaște încă, oficial, înfrântă.

Citeste mai departe pe: www.evz.ro

 

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Close