Stiri externe

Republica Centrafricană: un pastor ucis și două biserici arse de politie

Violențele din ultimele zile in Africa Centrală au fost declanșate de o operațiune militară unde forțele ONU au ucis un lider al Frontului Popular pentru Renasterea Republici Centrafricana,fosta Seleka potrivit Info Chretienne.

În timpul acestei operațiuni militare, Youssouf Sy, de asemenea, cunoscut sub numele de “Big Man” si unul dintre locotenenții lui au fost uciși. Activiștii PRGF au reacționat cu furie la anunțarea decesului liderului. Ei au luat cu asalt o clinica din capitala Republicii Africane Bangui și au ars două biserici omorând cel puțin 5 persoane. Pastorul Jean-Paul Sankagui al Bisericii lui Hristos  a fost ucis in acel moment.

Frontului Popular pentru Renasterea Republici Centrafricana este cel mai mare grup în rebeliune,predominant musulman cunoscut anterior sub numele de  “Seleka”. Acest grup rebel a alungat presedintele Francois Bozize în 2013.

Ca urmare a preluării puterii in tara tensiunile dintre musulmani și creștini au facut mii de victime până la alegerile de anul trecut.

Cartierul Bangui unde a avut loc atacul a fost mult timp  centrul tensiunilor din zona intre musulmani și creștini.

Citește și:  Grecia: După foc, potop
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 55 =

Close