PersecutiiStiri externe

REPUBLICA CENTRAFRICANĂ – MILIȚIA ISLAMISTĂ SELEKA OMOARĂ 50 DE OAMENI ÎNTR-UN ATAC ASUPRA COMUNITĂȚILOR CREȘTINE

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise luna trecută în atacuri separate asupra a trei comunități creștine dintr-o regiune situată la nord-est de Bangui. Martorii oculari au declarat că miliția islamistă „a tras focuri la întâmplare în locuitori” scrie Fondul Barnabas.

În ciuda prezenței forțelor de menținere a păcii ale ONU, creștinii din RCA continuă să fie ținta unor atacuri violente ale islamiștilor Seleka, care refuză să accepte rezultatul alegerilor de anul trecut, când un creștin a devenit președinte al acestei națiuni creștine.

Violența împotriva creștinilor a început în 2012 printr-o revoltă a grupării Seleka, fapt care a dus la răsturnarea guvernului în anul următor. Prezența ONU, care a apărut în regiune începând cu 2014, a contribuit la menținerea unei perioade de calm în țară.

Cu toate acestea, atacurile islamiștilor și represaliile din partea grupărilor armate “anti-balaka” – care se declară creștini, în ciuda faptului că acțiunile lor sunt condamnate de liderii bisericii – dovedesc faptul că mulți credincioși trăiesc încă în pericol.

Cereți-i Domnului ca El să aducă pacea adevărată în RCA, iar forțele violente care încearcă să omoare și să înlăture comunitatea creștină să fie oprite. Rugați-vă ca președintele creștin, Faustin-Archange Touadera, să ia decizii înțelepte în timp ce încearcă să conducă țara în acești ani de conflict. Slavă Domnului că eforturile de a reconstrui biserica din RCA au dat rezultate.

Rugați-vă ca creștinii din RCA să se liniștească la gândul că puterea celor răi va fi frântă, deoarece Domnul îi susține pe cei neprihăniți (Psalmul 37:17).

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 35 =

Close