Editoriale

Religia creștină și civilizația europeană sunt în pericol din cauza migranților musulmani

Religia creștină și civilizația europeană sunt în pericol, în condițiile accentuării fenomenului migrației, a afirmat marți secretarul general al Academiei Române, academicianul Victor Voicu, doctor în Medicină, la conferința intitulată „Dumnezeu își ia revanșa? Geopolitica religiilor azi”.

„În pericol este însăși civilizația contemporană europeană, normalitatea europeană. Să admit însă că Europa contemporană și viitorul ar putea integra musulmanii, urmând o cale cu două trepte: autoreforma islamismului și educarea minților.

Ambele dificile. Posibile teoretic pe termen mediu și lung. Să treacă măcar două generații sau trei. Vezi parcursul prin pustie a 40 de ani, ca să se schimbe generațiile, conceptele, metehnele, prejudecățile. (…)

S-au născut niște întrebări, care ar putea să ne intereseze pe unii dintre noi, ar putea să ne intereseze la nivel național. Poate și la nivel european. Sau nu? (…)

Prima întrebare: Este programată această imigrație islamică în Europa, chiar dacă parțial este justificată de ororile războiului? Europa este conștientă de consecințe? Există o abordare unitară a Uniunii Europene, o analiză a liderilor europeni a cauzelor și consecințelor imigrației? Se aplică concepte politice diferite cu dublu standard? De ce țările islamice bogate din Zona Golfului nu oferă sprijin și nu acceptă imigrația coreligionarilor lor? Nu cumva acest tip de abordare de politică a Uniunii Europene de pacificare, conciliere — un aparent umanism — este de fapt ‘politică corectă’ și neomarxism similară sau un fel de ‘policy of appeasement’, politică dusă de Neville Chamberlain în 1937-1940 față de Hitler? Consecințele le știți. (…)

Citește și:  Coronavirusul – la ce ne putem aștepta în viitorul imediat?

Și ultima întrebare: Au evaluat liderii europeni cu ajutorul experților consecințele demografice și geopolitice ale imigrației masive la nivelul teritoriului Europei? Desigur, după cum vedem, multe întrebări și puține răspunsuri”, a spus acad. Victor Voicu.

Liderul Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, a declarat la rândul său: „Europa va trebui să rămână cu valorile creștine. O Uniune Europeană fără valorile spirituale este ca un copil la 13 ani abandonat de ambii părinți. Din nefericire, la ora actuală se încearcă o îndepărtare de la valorile creștine. O societate fără credință este ca și cum n-ar mai exista și ar permite mult mai ușor radicalizarea imigranților. (…) Ne bucură că, la ora actuală, poporul român își practică valorile tradiționale”.

Discursul academcianului Victor Voicu vine la câteva luni după ce luptătorul cu mega-moscheea, Cătălin Berenghi a anunțat Academia Română despre procesul intentat de el, Călin Mărincuș, Octavian Todiraș și Cătălin Ioan Gornic și la care peste opt mii de români s-au constituit părți. 

Acum la proces poate fi folosit și discursul academicianului Voicu.

Sursa:https: www.curentul.info

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 52

Close