Stiri externe

Regele Norvegiei: Sunt femei care iubesc femeile, bărbați care iubesc bărbații și femei și bărbați care se iubesc. Norvegienii cred în Dumnezeu, Allah și în nimic

Regele Norvegiei, Harald al V-lea, a tinut un discurs in care a scos in evidenta diversitatea societatii in care traieste, amintind de minoritatile sexuale si de credinta diversa din tara sa.

Harald-480x319

“Norvegienii inseamna femei care iubesc femeile, barbati care iubesc barbatii, barbati si femei care se iubesc. Norvegienii cred in Dumnezeu, in Allah, in orice si in nimic”, a spus el, dand de inteles ca, intr-o societate atat de diversa, refugiatii sunt bineveniti, arata The Independent.

Regele a tinut discursul in fata a 1.000 de oameni, la o receptie in gradina palatului regal din Oslo. El a indemnat norvegienii sa aiba incredere in nou-veniti, sa se arate solidari cu ei si generosi.

Discursul vine intr-un moment in care retorica anti-imigratie este puternica in Norvegia, la putere fiind o coalitie ce include Partidul Conservator si Partidul Progresului, cel din urma avand o platforma anti-imigratie. Partidul Progresului avertizeaza ca, incet-incet, societatea norvegiana este “islamizata”.

“Norvegienii inseamna si imigranti din Afganistan, Pakistan, Polonia, Suedia, Somalia si Siria”, a mai spus regele.

“Nu e intotdeauna usor sa spunem de unde venim, carei nationalitati ii apartinem. Acasa e unde ne e inima. Acasa nu e intotdeauna intre granitele unei tari”, a adaugat monarhul.

NapocaNews

Citește și:  Siria: Eradicarea crestinilor continua in ciuda razboiului

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =

Close